Novosti

Marija Janjušević: Da li je raspisivanje lokalnih izbora u Kuli, Doljevcu i Kladovu u skladu sa zakonom

Parlament Jutub

Marija Janjušević: Da li je raspisivanje lokalnih izbora u Kuli, Doljevcu i Kladovu u skladu sa zakonom

Marija Janjušević je pitala ministra državne uprave i lokalne samouprave zašto su raspisani izbori u Kladovu, Kuli i Doljevcu i da li se radi o nasilnom izazivanju vanrednh izbora u opštinama u kojima SNS ima apsolutnu većinu, kako bi se neutralisao neminovan poraz koji ih očekuje na izborima u Lučanima?

Ministra zdravlja je pitala da li postoji precizan podatak koliko je lekara i medicinskih sestara dalo otkaz u državnoj službi i odselilo se u inostranstvo, odnosno da li je neko napokon počeo da o tome vodi računa, s obzirom da su ranije iz Ministarstva zdravlja odgovorili da nemaju povtrdu nekih navoda u javnosti da iz Srbije mesečno odlazi preko 120 lekara specijalista.


Janjušević se osvrnula i na istraživanje kompanije Dunav Minerals, koja je utvrdila da u ležištima Kiseljak i Jelou Krik kod Medveđe leži 547 miliona tona rude. Pitala je kako će država da zaštiti svoju imovinu, ili je sve to deo izdajničkog plana da se Bujanovac, Preševo i Medveđa praktično poklone Albancima. S tim u vezi je i pitanje zbog čega je načelnik uprave opštine Medveđa Svetlana Todorović naložila rukovodiocima unutrašnjih organizacionih jedinica, načelnicima odeljenja  da moraju da uče albanski jezik, tražeći od njih naročitu posvećenost u tome. Jaćuševićeva je tražila od nadležnih da utvrde činjenice u vezi sa progonom koji predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sprovodi nad predsednikom OO Dveri Medveđa radetom Kulićem, koji između ostalog od Kulićevog poslodavca traži da mu uruči otkaz na poslu i praktično porodicu Kulić ostavi bez hleba.


Na kraju se Janjuševićeva osvrnula na migrantsku krizu i od MUP-a i KIRS-a zatražila informaciju da li je istina da će u Svilajincu biti naseljeno 1867 migrantskih porodica i to do septembra 2019. godine. Ona je pitanje uputila na osnovu bilborda koji su urađeni za Svilajnac, Malo Crniće, Žabare i Požarevac, na kojima jasno piše da EU sa partnerima gradi stanove za migrantske porodice. Ona je podsetila da se ovakvi projekti već sprovode širom Srbije.


 

Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.