Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Dveri vole Srbiju i ne mrze nikog

Marija Janjušević: Dveri vole Srbiju i ne mrze nikog

Ministarka Zorana Mihajlović u poslednje vreme ne uspeva da se obrati javnosti, a da ne spomene Dveri, što je jasan pokazatelj da naša politika počinje da donosi rezultate, a rešenja koja predlažemo za rešavanje pitanja Kosova i Metohije su prava i ostvarljiva.

Svakodnevno uočavamo da aktuelni izdajnički režim prisvaja porodičnu politiku Dveri kao svoju politiku, a sve što je dobar put za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije naziva govorom mržnje, jer to njihovim stranim tutorima nije u interesu.  Govor mržnje je floskula kojom režim napada neistomišljenike kada nema valjano objašnjenje i kontra-argument.

Kada treba objasniti zbog čega se pitanje Kosova i Metohije ne rešava u SB UN umesto u Briselu i zbog čega Srbija ne proglasi Kosovo i Metohiju okupiranom teritorijom kao što smo predložili u Rezoluciji koju smo predali u skupštinsku proceduru, Vučić i njegovi pomoćnici u rastakanju države nemaju jasan odgovor, ali zato imaju uvek upotrebljivu floskulu „govor mržnje“.

U svom poslednjem obraćanju javnosti, Zorana Mihajlović je nastavila sa licemernim, školskim primerima manipulisanja. Poštujući marketinško pravilo da iznošenje negativnih činjenica treba započeti nekom pozitivnom izjavom, kako bi sve zvučalo ozbiljnije i profesionalnije, ministarka Mihajlović navodi kako poštuje opoziciju, a već u sledećoj rečenici optužuje Dveri da su mrzitelji.

Ona navodi da ministri u aktuelnoj vladi rade posao kako najbolje umeju i da rezultati stoje iza njih. Ne sumnjamo da je to najbolje što ministri umeju i da nisu sposobni za nešto bolje i efektnije po život građana Srbije i zato moraju da odu.

Što se rezultata rada tiče, tu vredi spomenuti okretanje glave od demografske katastrofe, opljačkane penzionere i prosvetare, ponižene zdravstvene radnike, napuštene male akcionare, žrtve privatizacije, sprečavanje Južnog toka, uništavanje kulturnog nasleđa, otežano kretanje saobraćajnicama u Beogradu i širom Srbije, euforično zagovaranje auto puta ka Draču, dok privrednici iz Šumadija nemaju takoreći no osnovnu infrastrukturu.

Dveri su sve svoje snage usmerile na borbu za bolji ekonomski i kulturni položaj porodica u Srbiji, povraćaj sredstava pokradenim penzionerima, zaštiti srpskih teritorija i poštovanje Ustava. Ne mrzimo nikog, pa ni Vučića, ali ćemo neumorno ukazivati na sve katastrofalne posledice politike koju on vodi.

 

Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri

Podeli vest:

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.