Autorski tekstovi

Marija Janjušević: Nije ženski ćutati

Marija Janjušević: Nije ženski ćutati

Na lažnom Jutjub kanalu neko je zloupotrebio vizuelni identitet Dveri i plasirao video klip veoma uvredljivog sadržaja u kojem su žene predstavljene na veoma ponižavajući način, način na koji su žene, nažalost, instruirane tokom 1950-ih u pamfletima u SAD. Radi se o bezobzirnoj eksploataciji žene i njenog današnjeg praznika.

Na lažnom Jutjub kanalu neko je zloupotrebio vizuelni identitet Dveri i plasirao video klip veoma uvredljivog sadržaja u kojem su žene predstavljene na veoma ponižavajući način, način na koji su žene, nažalost, instruirane tokom 1950-ih u pamfletima u SAD.

Radi se o bezobzirnoj eksploataciji žene i njenog današnjeg praznika. U pitanju je i ozbiljno krivično delo krađe identiteta i lažnog predstavljanja, radi političkih napada na Dveri. Pokret Dveri ne bi imao ništa protiv da se radi o satiri, koja ne mora da bude istinita.

Da je klip možda bio okačen na Njuz netu i mi bismo se slatko nasmejali neslanoj šali i mirno nastavili da radimo svoj posao dalje. Međutim ovde se radi o ozbiljnom krivičnom delu krađe identiteta, koje je u Srbiji kažnjivo.

Dveri su već preduzele sve zakonske mere da spreče ovaj klasični internet kriminal i zaštite žene koje je neko eksploatisao, planski, organizovano i sinhronizovano sa više kanala komunikacije, upravo na Dan žena. Sve žene u Srbiji, pa tako i žene iz pokreta Dveri zaslužuju da budu predstavljene sa poštovanjem i uvažavanjem, u skladu sa njihovim pravim vrednostima i ne smeju biti eksploatisane i ponižavane.

Svim ženama u Srbiji želimo da im svaki dan, pa i ovaj današnji bude ispunjen pažnjom, lepim postupcima i porukama koje se ne zaboravljaju i koje unose svečanost i pozitivnu energiju, jer to je ono što dan čini posebnim i prazničnim, a ženu ponosnom i zaštićenom.

Ovakav nematerijalni poklon zaseniće sve skupocene predmete koji imaju svoju cenu. Želimo da žena bude uvek srećna i dostojanstvena, onako kako i zaslužuje, bez obzira na svakodnevne nedaće.  

-

Marija Janjušević Član predsedništva Dveri i koordinator Ženske snage Dveri  

-

 

Podeli vest:

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.