Autorski tekstovi

Marko Parezanović obmanjuje javnost

Marko Parezanović obmanjuje javnost

Marko Parezanović, čovek opšte prakse i političar bez prakse u gradu Čačku poznat kao prodavac lubenica sa kamiona na ulici, čovek koji je otpustio glavnu sestru sa 20 godina radnog iskustva i zaposlio na to mesto svoju ženu, čovek koji je namestio svojoj tetki „Tetkin zid“, čovek sa sumnjivom diplomom i nadasve čovek bez stava i bez svog mišljenja, a sklon da se meša u sve afere u gradu Čačku, našao je za shodno da obmanjuje javnost grada Čačka.

Naime ustvrdio je da meni, Aleksandru Tanaskoviću, ovo nije prva presuda i da ih imam još, i to u periodu dok sam radio u dve banke.


Podsetio bih i Marka Parezanovića i javnost da je sličnu tvrdnju u čačanskom parlamentu svojevremeno imao i poslanik iz Čačka ispred SNS-a i poznati tajkun Ostoja Mijailović.


Kao čovek nesklon laganju, a u želji da dam priliku Ostoji Mijailoviću da svoju tvrdnju dokaže tužio sam ga sudu. U opštem kukavičluku i nemoći Ostoja Mijailović je pronašao „rupu“ u zakonu i na sudu se kao prvo nije ni pojavio, drugo nije podneo ni jedna dokaz, a njegov advokat, g. Ćalović je tom prilikom insistirao da za klevetu, zašta sam ga i tužio, mogu podneti privatnu tužbu.


Kako je sam sud konstatovao da kleveta jeste u pitanju, da Ostoja Mijailović nije podneo za to nijedan dokaz, ali da se po tom osnovu vodi privatna parnica, smatrao sam da je dokazano da je Mijailović klevetao i lagao i nisam imao potrebu da ga tužim dalje.


Ali ovako hrabar stav g. Parezanovića me je iznenadio, pa ću i njemu dati istu šansu kao i g.Mijailoviću i očekujem da se kao prvo na sudu pojavi, a kao drugo da donese dokaze toga što tvrdi i da se ne poziva na poslanički imunitet ili da traži „rupu“ u zakonu. Očekujem to od njega kao predstavnika i poverenika „najhrabrije i najiskrenije partije u Srbiji“, kako to voli njegov vođa često da kaže.


Ja naime tvrdim i za to imam dokaze od nadležnih državnih institucija, da nikad do ovog nakaradnog i smešnog političkog procesa koji je povelo javno tužilaštvo na čelu sa Ivanom Kostić i sudijom Vladanom Filipovićem, nisam krivično osuđivan.


Marko Parezanović će dokazati ili neće dokazati, ali će istina biti jasna i konačno će se videti ko je ustvari ovde lažov i ko obmanjuje javnost i uznemirava građane.


Ostale vulgarnosti, prostakluke i primitivizam dotičnog ne želim da komentarišem jer smatram da je to odraz lične nekulture Marka Parezanovića i ostavljam građanima da prosude o tome ko ih predstavlja i ko danas čini vlast u Čačku.


 

Aleksandar Tanasković,

šef odborničke grupe Dveri i član Predsedništva DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Aleksandar Tanasković

Rođen 1974. godine u Beogradu. Oženjen, otac dvoje dece. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Čačku.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“.

Pored osnovnog fakultetskog obrazovanja ima i zvanje „Broker-a za trgovanje hartijama od vrednosti i drugim tržišnim materijalom“, kao i sertifikate većeg broja obuka iz oblasti marketinga i menadžmenta. Govori engleski jezik.


Radno iskustvo

  • Direktor Alped Consulting d.o.o..
  • Direktor Srpske banke a.d. Beograd, ekspozitura Čačak.
  • Direktor Alpha Bank Srbija a.d. Beograd, filijala Čačak i Gornji Milanovac.
  • Šef dinarsko-deviznih poslova (Chief of Corporate) Banca Intesa a.d. Beograd, filijala Čačak.
  • Direktor Eksimbanke a.d. Beograd, ekspozitura Gornji Milanovac.
  • Referent u Čačanskoj banci a.d. Čačak.
  • Komercijalista – Prodaja školskog pribora, kancelarijskog materijala i proizvoda kućne hemije.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2011. godine. Obavljao je više značajnih funkcija: koordinator za Zapadnu Srbiju, oblasni koordinator za Moravičku oblast, član Ekonomskog saveta, odbornik u Skupštini grada Čačka, od 2012. godine, a od oktobra 2015. godine je na poziciji predsednika Izvršnog odbora.