Autorski tekstovi

Marko Parezanović obmanjuje javnost

Marko Parezanović obmanjuje javnost

Marko Parezanović, čovek opšte prakse i političar bez prakse u gradu Čačku poznat kao prodavac lubenica sa kamiona na ulici, čovek koji je otpustio glavnu sestru sa 20 godina radnog iskustva i zaposlio na to mesto svoju ženu, čovek koji je namestio svojoj tetki „Tetkin zid“, čovek sa sumnjivom diplomom i nadasve čovek bez stava i bez svog mišljenja, a sklon da se meša u sve afere u gradu Čačku, našao je za shodno da obmanjuje javnost grada Čačka.

Naime ustvrdio je da meni, Aleksandru Tanaskoviću, ovo nije prva presuda i da ih imam još, i to u periodu dok sam radio u dve banke.


Podsetio bih i Marka Parezanovića i javnost da je sličnu tvrdnju u čačanskom parlamentu svojevremeno imao i poslanik iz Čačka ispred SNS-a i poznati tajkun Ostoja Mijailović.


Kao čovek nesklon laganju, a u želji da dam priliku Ostoji Mijailoviću da svoju tvrdnju dokaže tužio sam ga sudu. U opštem kukavičluku i nemoći Ostoja Mijailović je pronašao „rupu“ u zakonu i na sudu se kao prvo nije ni pojavio, drugo nije podneo ni jedna dokaz, a njegov advokat, g. Ćalović je tom prilikom insistirao da za klevetu, zašta sam ga i tužio, mogu podneti privatnu tužbu.


Kako je sam sud konstatovao da kleveta jeste u pitanju, da Ostoja Mijailović nije podneo za to nijedan dokaz, ali da se po tom osnovu vodi privatna parnica, smatrao sam da je dokazano da je Mijailović klevetao i lagao i nisam imao potrebu da ga tužim dalje.


Ali ovako hrabar stav g. Parezanovića me je iznenadio, pa ću i njemu dati istu šansu kao i g.Mijailoviću i očekujem da se kao prvo na sudu pojavi, a kao drugo da donese dokaze toga što tvrdi i da se ne poziva na poslanički imunitet ili da traži „rupu“ u zakonu. Očekujem to od njega kao predstavnika i poverenika „najhrabrije i najiskrenije partije u Srbiji“, kako to voli njegov vođa često da kaže.


Ja naime tvrdim i za to imam dokaze od nadležnih državnih institucija, da nikad do ovog nakaradnog i smešnog političkog procesa koji je povelo javno tužilaštvo na čelu sa Ivanom Kostić i sudijom Vladanom Filipovićem, nisam krivično osuđivan.


Marko Parezanović će dokazati ili neće dokazati, ali će istina biti jasna i konačno će se videti ko je ustvari ovde lažov i ko obmanjuje javnost i uznemirava građane.


Ostale vulgarnosti, prostakluke i primitivizam dotičnog ne želim da komentarišem jer smatram da je to odraz lične nekulture Marka Parezanovića i ostavljam građanima da prosude o tome ko ih predstavlja i ko danas čini vlast u Čačku.


 

Aleksandar Tanasković,

šef odborničke grupe Dveri i član Predsedništva DveriPodeli vest:

Biografija : Aleksandar Tanasković

Rođen 1974. godine u Beogradu. Oženjen, otac dvoje dece. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Čačku.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“.

Pored osnovnog fakultetskog obrazovanja ima i zvanje „Broker-a za trgovanje hartijama od vrednosti i drugim tržišnim materijalom“, kao i sertifikate većeg broja obuka iz oblasti marketinga i menadžmenta. Govori engleski jezik.


Radno iskustvo

  • Direktor Alped Consulting d.o.o..
  • Direktor Srpske banke a.d. Beograd, ekspozitura Čačak.
  • Direktor Alpha Bank Srbija a.d. Beograd, filijala Čačak i Gornji Milanovac.
  • Šef dinarsko-deviznih poslova (Chief of Corporate) Banca Intesa a.d. Beograd, filijala Čačak.
  • Direktor Eksimbanke a.d. Beograd, ekspozitura Gornji Milanovac.
  • Referent u Čačanskoj banci a.d. Čačak.
  • Komercijalista – Prodaja školskog pribora, kancelarijskog materijala i proizvoda kućne hemije.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2011. godine. Obavljao je više značajnih funkcija: koordinator za Zapadnu Srbiju, oblasni koordinator za Moravičku oblast, član Ekonomskog saveta, odbornik u Skupštini grada Čačka, od 2012. godine, a od oktobra 2015. godine je na poziciji predsednika Izvršnog odbora.