Autorski tekstovi

Milan Došen: Neonapredna demokratija

Milan Došen: Neonapredna demokratija

Posle organizovane pljačke izborne volje i demokratije, otmice zdravog razuma i šanse za dostojanstvenu budućnost, nakon silovanja institucija ulazimo u novu fazu neonapredne demokratije u vidu kidnapovanja odbornika u sred bela dana.


S obzirom da je javno mnjenje adekvatno pripremljeno višegodišnjom artiljerijskom paljbom u vidu rijaliti programa i tendencioznog izveštavanja ovaj put akteri ovog postizbornog putujućeg cirkusa nisu koristili fantomke jer za to više nema potrebe.

Maske su pale i više pripadnici režima nemaju potrebe da svoj identitet kriju iza evropskih integracije, borbe protiv kriminala i korupcije i faktora mira i stabilnosti. Korišćenje fantomki u Savamali je bio poslednji trzaj jedne epohe.

Car je konačno go! Danas više nema potrebe za maskiranje i za glumatanjem. Tako su pripadnici neonaprednih struktura u sred dana u Apatinu prinudno uvukli odbornika Radikala u džip i odveli ga ne pregovore u karantin, mesto gde se u zemljama poput naše i sklapaju koalicije i prave dogovori. Kafane su postale demode kao alternativne institucije.

Podrumi i napušteni salaši preuzimaju ulogu partijskih izbornih štabova gde se formira većina. Građani Srbije bi stoga na nekim narednim izborima trebali da se rukovode nekim drugim kriterijumima kada se budu opredeljivali kome da daju svoj glas.  

-

Potrebno je da biraju one kandidate koji imaju sledeće karakteristike:

  1. Da mogu da istrče 100m za manje od 15 sekundi, jer to je veoma važno u slučaju da ga juri ekipa iz suprotstavljenog tabora.
  2. Da ima završen kurs preživljavanja u prirodi što je ključno u periodu od završetka glasanja do prve konstitutivne sednice
  3. Da je alergičan na papir na kome se štampaju dominantne valute u platnom prometu (dinar, evro, dolar) i da prilože adekvatan dokaz iz ovlašćene medicinske ustanove
  4. Da ima najmanje tri članske karte vodećih stranaka koje funkcionišu na teritoriji Republike Srbije
 Neonapredni režim nas je stoga oslobodio partijske demagogije u vidu stranačkih programa, obećanja lakih rešenja, novih kadriranja i drugih propagandnih alata. Neće biti potrebe da se zamaramo ovim trivijalnostima kada se većina po novom sistemu formira na potpuno novim i modernim načelima. Dobrodošli u Srbiju!  

-

Milan Došen, član IO Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milan Došen