Novosti

Milenković-Kerković: Da li je Niš u neprijateljskoj državi, predsedniče?

Milenković-Kerković: Da li je Niš u neprijateljskoj državi, predsedniče?

Gradski odbor Dveri iz Niša će i 25. aprila biti uz građane Niša na velikom protestu u 18 časova na trgu Kralja Milana, a sigurni smo da na mišljenje Nišlija ne može uticati čak ni treće otvaranje iste kompanije „Leoni“, zbog kojeg Vučić dolazi.

Gradski odbor Dveri iz Niša će i 25. aprila biti uz građane Niša na velikom protestu u 18 časova na trgu Kralja Milana u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale više decenija. 

Odluku naprednjačke vlasti u Nišu da predajom aerodroma stavi svoje partijske interese iznad interesa Nišlija i Grada Niša, danas će pokušati da opravda i „predsednik svih građana“, prilikom najavljenog otvaranja subvencionisane kompanije „Leoni“ u Nišu. Ovo je treće po redu otvaranje iste kompanije „Leoni“ u Nišu, a medijsku sliku treba da stvore i organizovano dovedene pristalice kako iz Niša tako i iz drugih gradova. Lažnu sliku o podršci ovoj nameri predsednika Vučića da objasni Nišlijama neobjašnjivu i za Grad ekonomski samoubilačku odluku o poklanjanju aerodroma, upotpuniće i zaposleni u javnim službama i preduzećima koji se, po unapred napravljenim spiskovima, organizovano odvode na izrežirani doček Vučiću. 

Ovaj ponižavajući odnos vlasti prema Nišlijama upotpunila je i nedavna izjava predsednika Vučića na RTS-u da Nišlije „tupavo“ protestuju protiv predaje svog Aerodroma i da „neće Srbiju u Nišu“.

Gradski odbor Dveri, kao i druge opozicione političke organizacije u Nišu, organizovaće u četvrtak 26. aprila otvorenu Skupštinu u 17 časova na kojoj će se od gradskih odbronika , imenom i prezimenom , zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma. Pred svakim odbornikom niške Skupštine je izbor da li će glasati po savesti i u javnom interesu svoga Grada ili će pred sadašnjim i budućim generacijama Nišlija obeležiti svoje ime sramotom jer je dozvolio pljačkanje svoga Grada. 

Prof. dr Tamara Milenković-Kerković
Član Predsedništva Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.