Autorski tekstovi

Milo Đukanović svojom politikom može izazvati bratoubilački rat u Crnoj Gori

Milo Đukanović svojom politikom može izazvati bratoubilački rat u Crnoj Gori

Đukanović i njegovi izvršioci spremaju novi udar na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i stvaraju uslove da se uruši jedinstvo Crkve i naroda u Crnoj Gori i time stvore podele koje mogu dovesti do ozbiljnog sukoba nalik onoga u Ukrajini.

Najnovijom odlukom da protera iz Crne Gore 70 monaha, sveštenika i članove njihovih porodica i da im već treću godinu zaredom ne produži privremeni boravak, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore time pokazuje da njima zakoni ništa ne znače, pogotovo kada su odnosi sa Srbijom i njenim državljanima u pitanju.


Veštačke podele i sukobe koje vlast u Crnoj Gori već nekoliko godina unazad izaziva, stvaraju se samo radi održavanja na vlasti ove političke pseudo elite koja se odrodila od svoga naroda i koja se jedino održava na vlasti, borbom sa svojim sugrađanima koji se izjašnjavaju kao Srbi.


Pitanje je samo dana, kada će crnogorska vlast uz pomoć SAD i carigradskog Patrijarha, pokušati da ospori pravo, jedinoj zvaničnoj i priznatoj pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC-e,  da služi u hramovima u Crnoj Gori. Time bi se stvorio identičan problem kao što su ga vlasti u Kijevu uz podršku SAD-a stvorili i u Ukrajini.


Politika Mila Đukanovića i njegove Vlade , koja poništava i ponižava kompletnu noviju istoriju Crne Gore koju su stvarali Petrovići i koja se temeljila na nemanjićkom nasleđu, kosovskom zavetu i bratskom odnosu sa Rusijom, nema podršku naroda u Crnoj Gori, bez obzira na komunističko-udbaške metode kojima ova vlast, evo već 12 godina plaši narod i namešta izbore, kada im je god to potrebno .


 

Ivan Kostić


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivan Kostić

Rođen 15.09.1975. godine u Vrbasu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet u Subotici upisao 1994, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2002. godine. Postdiplomske-magistarske studije upisao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smer Agroekonomija, 2003. godine, zvanje magistra poljoprivrednih nauka stekao 2014. godine. Od septembra 2002. do juna 2003. godine odslužio redovni vojni rok u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Svoj radni vek započeo 2003. godine u Pekarskoj industriji Trivit-Pek, gde je obavljao dužnost rukovodioca prodaje i nabavke. Godine 2006. zaposlio se u Industriji ulja Vital iz Vrbasa, gde je do 2008. godine radio na mestu menadžera prodaje. Od 2008. godine do danas bavi se privatnim poslom u svojoj firmi.

Od 1999. godine je predsednik Bratstva pravoslavne omladine Svetog Arhiđakona Stefana u Bačkom Petrovom Selu, koje je brojalo 500 članova.

Član Upravnog odbora Zadužbine oca Krunića u Bačkom Petrovom Selu.

Poklonik Groba Gospodnjeg u Jerusalimu 1997. i 2008. godine.

Član Srpsko-ruskog društva ROD iz Vrbasa i saradnik sa mnogim ruskim organizacijama.

Učestvovao je na Sverusijskom Forumu Seliger 2012. i 2014. godine gde je imao priliku da se upozna i razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Aktivno se bavio fudbalom do svoje 19. godine u FK Vrbas.

Oženjen sa Draganom, ima tri sina Konstantina, Georgija i Jovana.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2002. godine je aktivno uključen u rad ove organizacije. Učesnik svih Sabora srpske omladine od 2003, i svih većih aktivnosti (tribina, Porodičnih šetnji…) koje su organizovale Dveri.

Od početka političkog delovanja Dveri je aktivan. Bio je nosilac liste Pokreta Dveri na pokrajinskim izborima 2012. godine. Na republičkim izborima 2012. godine bio je na 14. mestu republičke liste kandidata za narodne poslanike. Na republičkim izborima 2014. godine bio je na 10. mestu.

Od početka delovanja Dveri na prostoru severne Srbije (Vojvodine) bio je koordinator za tu oblast.

U periodu 2013-2015. bio je član najvišeg organa Starešinstva.

Septembra 2015. godine izabran je za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednik je Saveta za saradnju sa Srbima u okruženju.