Autorski tekstovi

Milovan Jakovljević: Idu izbori, setio se Vučić seljaka

Milovan Jakovljević: Idu izbori, setio se Vučić seljaka

O, ti, kralju licemera i šarlatana, napokon si se setio srpskog sela i seljaka! Ti, koji si za sedam godina ugasio 62.000 poljoprivrednih gazdinstava, svojom politikom iz srpskih sela u tuđinu si oterao preko 100.000 mladih ljudi.

Ti, koji si postavio Marjana Rističevića „čuvara srpskog žita“ za predsednika Skupštinskog odbora za poljoprivredu i onog genija od ministra, Branislava Nedimovića,  koga je „zaskočio sa leđa planinski potok“ i poplavio Srbiju. Ti, koji si u bescenje prodao PKB svojoj „arapskoj braći“. Ti, koji u Srbiju uvodiš Monsanto i GMO.


Ti, koji si smanjio subvencije, a uveo takse na tv pretplatu za električna brojila u štalama. Ti, koji daješ strancima od 6.000 do 28.000 evra po radnom mestu a srpskog seljaka globiš na svakom mestu. Kod tebe i tvog ministra Lončara srpski seljak može da se leči samo za gotovinu i takvu si korupciju i kroz zakon legalizovao. Pa zar još misliš da ti bilo ko veruje?!


O, veliki „dušebrižniče“ srpskog sela, ti nisi za Nobela, ti si za Ginisa! Tvoje akcize na dizel gorivo najveće su, a plata najniža u Evropi. „Brže, jače, bolje, putevi su ti kao minsko polje!“ Gradiš gondole, fontane i jarbole, a ne praviš seoske puteve, jer ti nemaš za selo viziju već proviziju.


Samo naivan ili glup čovek bi poverovao u tvoju brigu za spas i očuvanje srpskog sela, jer za sedam godina apsolutne vlasti ugasio si 1200 sela, zato što tvoj interes nije bogat seljak koji bi radio na svojoj farmi, voćnjaku, njivi za 1000 i više evra mesečno već ponižen i ekonomski uslovljen seljak koji bi radio kod tvojih stranih investitora gde bi motao kablove i bio jeftina radna snaga za 200 evra, a taman koliko košta najjeftinija flaša vina u tvom vinskom podrumu u Jajincima. To je budućnost Srbije u koju nas ti teraš da verujemo!


Kako srpski seljak da proizvede i proda bilo šta, kada u Srbiju tvoja politička mafija uvozi: mleko, meso, voće, povrće, a što je najstrašnije, bez gotovo ikakve kontrole zdravstvene ispravnosti. 2012. doneli ste odluku o formiranju Nacionalne akreditovane laboratorije koja je do dana danas ostala samo mrtvo slovo na papiru.


Pa kome je to u interesu da takva institucija ne radi?  Pa naravno, tvom uvozničkom lobiju, tvojim tajkunima i srodnicima, predsedniče. Ti odlično znaš kako se štiti domaće tržište i domaći proizvođač, jedan od načina je uvođenje prelevmana tj vancarinskih mera što ti omogućava SSP iz 2008. godine, a to bliže definišu članovi Sporazuma  32, 33, 40. i 41. Zašto ih ne upotrebiš i ne sprečiš nelojalnu konkurenciju koju čini strani poljoprivredni proizvodi našim seljacima?


Kako da ne izumre srpsko selo, kako da pobedimo belu kugu, kada mladi ljudi nemaju ama baš nijedan pametan razlog da ostanu na selu? Da bi ironija bila veća, umesto da mladim bračnim parovima, koji reše da ostanu na selu daš subvenciju od najmanje 10.000 evra po supružniku i podstakneš rađanje, ti si poslao Milana Krkobabića da nas zamajava tobože brigom o srpskom zadrugarstvu. Tvoja „genijalnost“ formiranjem Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, svima je jasno da služi kao paravan za predizbornu kampanju iz koje svih  sedam godina svoje vlasti nisi ni izlazio. Nama u Srpskom pokretu Dveri je jasno da kroz ovaj Nacionalni „tim“ podstaći ćeš jedino svoje birače i režimsku mašineriju.


O ovim temama mislili smo da pišemo nadležnim institucijama, ali očigledno je da državu i institucije si uzurpirao i preuzeo sve nadležnosti, pa ti se zbog svega toga obraćamo kao jedinom nadležnom i odgovornom.


Ukoliko zaista želiš da pomogneš srpskom selu i seljacima, Srpski pokret Dveri predlaže da javno, a ne tajno, o tome tvoji ovlašćeni predstavnici i stručnjaci za selo i poljoprivredu vode javne medijske debate i duele a sve u interesu sela, seljaka i Srbije.

 


Milovan Jakovljević

Član Predsedništva Dveri

Savet za selo i poljoprivredu


Podeli vest:

Komentari (3)

  1. Andjelija

    Vučić je prodo , sve što smo imali . RTB Bor je prodao.Došli Kinezi , nemam ja ništa protiv njih. Oni su platili (kupili) , sada Borom šetaju Kinezi . A naša deca , po belom svetu. Ovo piše majka Magistra Rudarstva . Koje ima 27 god. A nema , posao zato , što nismo članovi SNS. I nikada nećemo biti.....

  2. Zorica

    Svako Slobom je istina Dokle će uništavati Srbiju to samo blagi Bog može da zaustavi Upitajmo se,da li to zaslužujemo?!?

  3. Marko

    Odlican tekst

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milovan Jakovljević

Milovan Jakovljević rođen je 28.09.1967. u Ivanjici.


Po obrazovanju strukovni menadžer (smer – menadžment i preduzetništvo).  


Po profesiji preduzetnik, vlasnik privrednog društva „Plamen J.T.P“ doo, koje se bavi protivpožarnom zaštitom.


Poljoprivredni proizvođač i bavi se proizvodnjom i zamrzavanjem malina.


Oženjen, otac troje dece.


Učesnik rata.


Srpskom pokretu Dveri pridružio se 07.07.2012. godine.


Aktivno učestvovao u formiranju OO Srpskog pokreta Dveri Ivanjica.


Od  2016.godine postavljen za okružnog koordinatora, zaduženog za zlatiborski okrug Srpskog pokreta Dveri.


Od 01.04.2018. godine izabran za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri.