Autorski tekstovi

Milovan Jakovljević: Parole „Sandžak Republika“ su analogne paroli „Kosovo Republika“

Milovan Jakovljević: Parole „Sandžak Republika“ su analogne paroli „Kosovo Republika“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da poruke Ugljanina izrečene nakon pobede na izborima za Nacionalni savet ne treba nikoga da brinu, jer predstavljaju "samo puste želje neodgovornih političara".

Nažalost, Ugljaninove izjave treba da zabrinu pre svega srpske vlasti, jer se ponavlja scenario iz 1990. kad su Ugljanin i Alija palili vatru Raškom, a Vuk Drašković vatru gasio benzinom.


Tada je Ugljanin bio turski štićenik i mahao je turskom zastavom, a Drašković je hteo da seče i turski barjak i ruku koja ga drži.


Danas Vuk miruje, Ugljanin maše albanskom zastavom, a pristalice i američkom, što znači da je izabrao novog gazdu,  veoma opasnog, koji očito sa Ugljaninom ima dobro razrađenu šemu: Opet će da potpali rat, pa tutanj, sada valjda preko okeana, a ne da se kao njegov idol - vođa balista Šaban Poluža, stavi na čelo bojovnika za veliku Albaniju, što je krajnji Ugljaninov cilj.


Parole „Sandžak Republika“ su analogne paroli „Kosovo Republika“ i treba da zabrinu svakoga, pogotovo što je Srbija dozvolila formiranje grupe „Prijatelji Sandžaka“ koja okuplja sve naše neprijatelje. Grupa “Prijatelji Sandžaka“ formirana je na inicijativu bivšeg američkog ambasadora Kamerona Mantera, a u njoj su, između ostalih, i predstavnici Nemačke, Velike Britanije, Turske, Švajcarske, ali i EU, UN i OEBS. Oni vršljaju Srbijom mimo Konvecije o diplomatskim odnosima i elementarne pristojnosti ponašanja gosta u tuđoj kući.


Umesto da otvorimo “Sandžak” prema  centralnoj Srbiji i uklještimo ga između “severa Kosova” i Ivanjice, umesto da ga otvorimo putem Ivanjica-Novi Pazar, umesto da “Sandžak” hitno presečemo autoputem Ivanjica – Boljare, mi pravimo NATO trupama autoput  Niš-Priština, da se o našem trošku poveže Drač sa Crnim morem.


Sam naziv Ugljaninovog pokreta “Samoopredeljenje” i nošenje zastave Albanije, što se u Albaniji  završava brutalnim ubijanjem onoga ko nosi zastavu druge zemlje na njenoj teritoriji, verovatno i formiranje “oslobodilačke vojske Sandžaka”, po ugledu na kosovske uzore, i  manje pametnima od naših vlasti jasno ukazuju da je đavo odavno odneo šalu, i da se najava pobune u Sadžaku mora zaustaviti u korenu.


Istupanje Ugljanina do kraja ogoljuje promašaj politike koja tvrdi da će predajom Kosova nastupiti večiti mir, jer je savršeno jasno da je priznanje Kosova samo početak daljeg  razbijanje Srbije.


Kad se malo "otreznio" Ugljanin je rekao da neće republiku nego autonomiju, ali je jasno kuda sve ovo vodi.


Ne moramo da odgovorimo kao rumunski premijer, ali da moramo mnogo ozbiljnije da radimo na na suzbijanju najave terorizma, što izgleda mnogima nije jasno sudeći po mlakim reakcijama na blaćenje zemlje i otvorene pretnje.Milovan Jakovljević,


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milovan Jakovljević

Milovan Jakovljević rođen je 28.09.1967. u Ivanjici.


Po obrazovanju strukovni menadžer (smer – menadžment i preduzetništvo).  


Po profesiji preduzetnik, vlasnik privrednog društva „Plamen J.T.P“ doo, koje se bavi protivpožarnom zaštitom.


Poljoprivredni proizvođač i bavi se proizvodnjom i zamrzavanjem malina.


Oženjen, otac troje dece.


Učesnik rata.


Srpskom pokretu Dveri pridružio se 07.07.2012. godine.


Aktivno učestvovao u formiranju OO Srpskog pokreta Dveri Ivanjica.


Od  2016.godine postavljen za okružnog koordinatora, zaduženog za zlatiborski okrug Srpskog pokreta Dveri.


Od 01.04.2018. godine izabran za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri.