Novosti

Miodrag Preković: Povodom dešavanja u Mladenovcu

Miodrag Preković: Povodom dešavanja u Mladenovcu

Intervju Miodraga Prekovića, člana Izvršnog odbora Dveri iz Aranđelovca za Mladenovčni.rs

Da li ste zajedno sa predsednikom Dveri, Boškom Obradovićem, bili prisutni u zgradi opštine Mladenovac u četvrtak 02. novembra kada je održana sednica SO Mladenovac?

Da, bio sam prisutan i mogu da posvedočim o svemu što se dešavalo toga dana u zgradi opštine Mladenovac. Sve što se tamo zbilo verno oslikava stanje u našem društvu pod aktuelnom vlašću.

 

Šta je bio razlog dolaska Boška Obradovića, kao i još dva narodna poslanika Dveri Srđana Noga i Zorana Radojičića tog dana u Mladenovac?

Srpski pokret Dveri je uredno sazvao konferenciju za medije u Mladenovcu na kojoj je trebalo da govori predsednik Dveri Boško Obradović, kao narodni poslanik. Razlog tome jeste jedna od tačaka dnevnog reda SO Mladenovac, a tiče se Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja migranata.

Naime, Mladenovčani se godinama unazad bore da kasarna u selu Mala Vrbica ne postane centar za prihvat azilanata što bi ovim Akcionim planom trebalo omogućiti.

 

Šta se dogodilo po vašem dolasku? Ispred zgrade opštine Mladenovac su vas dočekali  okupljeni građani koji su želeli da izraze protest povodom dolaska Boška Obradovića?

Ti građani, svakako, nisu bili spontano okupljeni, već organizovani od strane Srpske napredne stranke sa uvredljivim transparentima i pištaljkama. Kako smo saznali, to su bili radnici JKP „Mladenovac“ koji u toku radnog vremena nisu bili na poslu, već po direktivi SNS-a ispred zgrade opštine Mladenovac. Da bude još tužnije, među njima je bilo i dece od 16-17 godina koju je Srpska napredna stranka zloupotrebila za svoj loš performans. Sve vreme tim lošem performansom je koordinirao mlađi čovek, za koga su nam rekli da je opštinski većnik.

Po našem ulazu u samu zgradu, naprednjaci iz komunalnog preduzeća su ušli za nama, sve vreme urlajući i praveći nesnosnu buku čime su onemogućavali održavanje sednice SO Mladenovac.

 

U tim uslovima konferenciju za medije je bilo nemoguće održati?

Tako je. Da sve bude još žalosnije, predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, fizički je onemogućavao održavanje konferencije za medije i sve vreme je odgurivao Boška Obradovića i nas koji smo bili sa njim.

 Sve su pokušali ne bi li izazvali incident i nasilje, pa sam tako i ja u jednom trenutku zadobio blaži udarac od strane lokalnog naprednjaka za koga ne znam kako se zove, a koji, kako su mi preneli prisutni Mladenovčani, ima nadimak Meče.

 

Srpska napredna stranka i predsednik opštine Vladan Glišić tvrde da je u celoj toj gužvi, od strane članova Dveri, fizički napadnuta i udarena jedna odbornica iz opozicije, tačnije odbornica iz odborničkog kluba „Beli – Samo jako“?

To je još jedna u nizu laži Srpske napredne stranke, poput one laži o teškim telesnim povredama novinarke Pink-a ili loše glume Maje Gojković. Prvi je takvu laž izneo jedan opštinski većnik koji je takođe bio sve vreme u holu opštine.

Moram da napomenem da je sve vreme išao prenos uživo na fejsbuk stranici Srpskog pokreta Dveri i da se jasno vidi i čuje kako odbornica tvrdi da je niko nije udario, što su iz Pokreta „Beli – Samo jako“ i potvrdili. Ali, s obzirom na laži i bahatost naprednjaka, s obzirom da je to njihov stil oličen u nastupima Aleksandra Vučića, Aleksandra Martinovića, Maje Gojković i sličnih, s obzirom da su Pink i Informer, po njihovim shvatanjima, vrhunac novinarstva, ne treba ništa da nas iznenađuje.

 

Da li je konferencija za medija na kraju održana?

Predsednik Dveri Boško Obradović je na kraju uspeo samo kratko da da izjavu koja je išla uživo na fejsbuk stranici Dveri, a što je praćeno neartikulisanim zvukovima i vikom prisutnih naprednjaka. Zbog nedostatka kvoruma, sednica je prekinuta baš pre tačke dnevnog reda o Lokalnom akcionom planu za unapređenje polažaja migranata, što u praksi znači naseljavanje migranata u opštinu Mladenovac. Koliko znam, sednica je nastavljena kasno uveče, bez prisustva opozicionih odbornika.

 

Na kraju, kako dolazite iz susedne opštine, opštine Aranđelovac, kako komentarišete jučerašnje saopštenje OO SNS Aranđelovac o napadu i razbijanju stakla na njihovim prostorijama?

Osuđujem svaki vid nasilja, pa tako i razbijanje stakla na prostorijama OO SNS Aranđelovac i pozivam nadležne organe da ispitaju ceo slučaj. Sa druge strane, pojavljuje se opravdana bojazan da naprednjaci žele da od dželata prave žrtvu, što im je svojstveno počev od Aleksandra Vučića i najviših naprednjačkih funkcionera pa sve do lokalnih naprednjačkih predstavnika.

Pre više od 15 dana pozvao sam predsednika OO SNS Aranđelovac i narodnog poslanika Milosava Milojevića na TV duel, ali on, u stilu svog predsednika Aleksandra Vučića, to ne sme da uradi.

Narod u Srbiji, ali i u Aranđelovcu i Mladenovcu, sve više prepoznaje njihov lopovluk, bahatost i kukavičluk, bave se samo ucenama i zastrašivanjem građana, čemu će ubrzo, siguran sam već na sledećim izborima, doći kraj.

 

Izvor: Mladonovčani.rs

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.