Autorski tekstovi

Miodrag Stojaković: Nismo vas dostojni

Miodrag Stojaković: Nismo vas dostojni

Vas koji se i goli i bosi, gladni, bolesni i iznemogli niste predavali višestruko jačem i brojnijem neprijatelju. Vas kojima je svetinja koju ste branili bilo mnogo veća od sile koja vas je napadala. Nijednog od vas 1.247.000 koji ste dali svoje živote za ovu državu, svoju otadžbinu…

Vas za čije grobove ni danas ne znamo gde se nalaze, jer ginuli ste po raznim nepristupačnim čukama i planinskim vrhovima, a divlje zveri vam raznosile vaše posmrtne ostatke, braneći tako svaki pedalj svoje rodne grude. I sve to za Srbiju, za njenu nezavisnost, čast, bolje sutra, za neke nove naraštaje. Za nas male koji dolazimo i mogu slobodno reći:


Nas koji smo svi zajedno manji od jednog od vas divova. Nas kojima vaše humke treba da budu zvezde vodilje, da nas opominju na cenu kojom je plaćena naša sloboda i naša državnost. Nas koji smo svojim nečinjenjem, inertnošću, malodušnošću, uspavanošću i egoizmom doveli u pitanje vašu žrtvu, vašu cenu kojom platiste našu budućnost i slobodu.


Nadam se da ćemo mi mali smoći snage da se trgnemo iz ove letargije i sna i da bar malo budemo dostojni vas divova, da učinimo sve što je u našoj moći kako vaša žrtva ne bi bila uzaludna. I zato u ime svih nas malih i nedoslednih vas divova.

Hvala vam!


 

Miodrag Stojaković


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miodrag Stojaković