Autorski tekstovi

Miroljub Bjelić: Kako se suprotstaviti ovoj vlasti?

Miroljub Bjelić: Kako se suprotstaviti ovoj vlasti?

Ne želim da propustimo ovu priliku zbog sopstvene gordosti jer posle može biti kasno. Niko nas ne sprečava da reagujemo pa čak i da izađemo iz Saveza kad osetimo da nešto nije u redu.

U prethodnim godinama, borili smo se i izborili sa mnogim pošastima koje su htele da nam nametnu razne vlasti i razne ambasade, a onda ih je Vučić sve na silu natovario na grbaču srpskog naroda. Što je najgore on se na tome ne zaustavlja već ih sprema još a ne zna se koja će od koje biti gora.


1.       Izborili smo se za pravo izbora ličnih karata sa ili bez čipa a Vučić je doneo uredbu po kojoj svi vlasnici privatnih radnji moraju imati e-sertifikat radi predaje završnog računa a to podrazumeva čipovane lične karte.


2.       Sprečili smo sve gej parade posle 2001. a Vučić čim je došao na vlast na silu je održao prvu a sada ih imamo dve godišnje.


3.       Sprečili smo prodaju Telekoma i još nekih strateških državnih preduzeća, a Vučić ne prestaje da ih nudi strancima.


4.       Imali smo zakon o dobrovoljnom zaveštanju organa, a Vučić je novim zakonom sve nas proglasio dobrovoljnim davaocima dok se ne izjasnimo drugačije.


5.       Taman smo počeli da otkrivamo «Aferu krađe beba» koja traje od polovine prošlog veka, kad postade aktuelna «afera krađe dece» preko nesavesnih službenika pojedinih centara za socijalni rad.


6.       Počeli smo da gradimo kuće višedetnim porodicama, a ovi počeše da otimaju decu zbog siromaštva.


7.       Kad je gledaocima dosadio «Veliki brat» Vučić je uveo «Farmu», «Dvor», «Parove» i ko zna koje još gadosti priprema.


8.       Kad smo naučili kako da ne dozvolimo ponovo «Tadićevu krađu izbora», Vučić je smislio još goru – brojanje i deljenje dok se pored imena Dveri ne pojavi broj 4, pa makar to trajalo četiri dana i četiri noći.


9.       Taman smo okupili patriotsko glasačko telo koje je bilo razočarano, a on nam ga je oteo raznim ucenama i potkupljivanjem.


10.   Čim smo probudili novu nadu u narodu, a posebno kod omladine on ih sve otera da idu preko granice «trbuhom za kruhom».


11.   Taman smo progurali ideju o sopstvenim nacionalnim interesima, a on poče da nam uvozi migrante.


12.   Mi, problemom demografije, alarmirasmo javnost, a on svu omladinu rastera u inostranstvo.


13.   Narod se pobuni protiv Briselskih pregovora, a veleizdajnik potpisa «Briselski sporazum».


14.   Taman se Srbi sa KiM ujediniše i sprečiše Šiptare i Kfor da postave granice, a on ukinu sve institucije države Srbije na KiM, sprovede izbore po šiptarskim zakonima i dovede kriminalce na vlast.


15.   Sad kad je ojačala Rusija, oslabila EU i SAD smanjile interesovanje za Kosmet, on hoće da ga pokloni Šiptarima.


Šta je sledeće? Možda, da se jednog jutra probudim kao stanovnik «Velike Albanije» ili njene provincije «Sandžak» kojom predsedava Sulejman Ugljanin?


Više od šest godina Vučić sve ovo nesmetano radi, vlast mu je sve veća i niko ne može da ga spreči u bilo čemu.


Pa zar treba da ćutim, mirno sedim i čekam da ovo čudo prođe samo od sebe? Pa, pobogu, ljudi, imam li prava da se pravim važan i tražim da neko drugi umesto mene rešava moje probleme?


Ja neću i ne mogu više ovo mirno da gledam. Neću da se pravdam kako sam čist pa nemam s kim. To nije ugodno delo ni pred precima ni pred potomcima.   


Ko hoće i može da mu stane na put? Samo ujedinjena opozicija. Posebno sad kad EU mantra nije više moderna. Ne želim da propustimo ovu priliku zbog sopstvene gordosti jer posle može biti kasno. Niko nas ne sprečava da reagujemo pa čak i da izađemo iz Saveza kad osetimo da nešto nije u redu.

 


Miroljub Bjelić, član GO Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić