Autorski tekstovi

Miroljub Bjelić: Vučić i njegove paradoksalne izjave

Miroljub Bjelić: Vučić i njegove paradoksalne izjave

Sada već legendarni Aleksandar Vučić opet se proslavio jednom svojom legendarnom izjavom – „Kosovo će sigurno biti nezavisno, ali ne mojom krivicom!“. Ova izjava se direktno nadovezuje na onu njegovu nadaleko čuvenu – „Mi tamo nemamo ni metar zemlje!“.

Upravo u ove dve izjave ogleda se sva šizofrenost njegove politike i njegovih medijskih nastupa.


Ako mi na KiM ne kontrolišemo ni metar onda to znači da je ono već praktično nezavisno i zašto nam onda on sad preti da će biti nezavisno? Pa može li biti nezavisnije nego što već jeste?


Naravno da može. Ako je sad nezavisno de fakto onda ostaje još da bude nezavisno i de jure. Kako se stiče nezavisnost de fakto i de jure? De fakto - okupacijom, i to je NATO već ostvario na jednom delu naše južne pokrajine a de jure – sopstvenim priznanjem države čija je teritorija okupirana, a to još nikome u Srbiji nije pošlo za rukom.


U ovakvoj status kvo situaciji logično je da se žuri Tačiju i Haradinaju i njihovim mentorima jer znaju da nisu posao doveli do samog kraja i da bi jednog dana u nekim novim svetskim okolnostima moglo sve da se vrati na početak.


Ovakva nervoza i nestrpljivost ratnih zločinaca i otimača naše svete zemlje trebalo bi da raduju svakog Srbina jer daju jasne naznake da se nešto u svetu menja i sigurno ratni zločinci imaju debele razloge zbog kojih im se žuri da ovo pitanje konačno stave ad akta.


I raduje nas skoro sve. Kažem skoro sve jer bar jednog Srbina očigledno ne raduje. Vidimo da je i Vučić postao nervozan i da se i njemu žuri. Doduše, ne raduje se ni Sulejman Ugljanin ali njemu to dođe, nekako, u opisu posla.


A šta je u opisu posla Aleksandra Vučića? Da štiti Ustav i celovitost svoje zemlje. Na to se još i zakleo na Jevanđelju. Pa zar nije onda logično da kad se svi Srbi raduju što je KiM još uvek, makar pravno, u okviru Srbije da se tome raduje i njihov Predsednik? Sledeće pitanje se nameće samo po sebi – Zašto on ima iste ciljeve kao Tači i Haradinaj?


Preporučujem svakom stanovniku Srbije da nađe svoj odgovor na ovo pitanje, a moj odgovor je jednostavan – Vučić je veleizdajnik u pokušaju.


Postalo je očigledno da se čovek koji je potpisao Briselski sporazum i ukinuo sve institucije Republike Srbije na KiM sprema da zada završni udarac teritorijalnom integritetu i suverenitetu države kojom predsedava. Za taj potez samo još traži pristanak naroda i blagoslov Crkve. Do sada je pokušavao prevarom da dođe do toga i nije mu uspelo a obećao je to nekome. Zato je nervozan. Njegovi strani mentori ne mogu više da čekaju pa ga sve više pritiskaju i zbog toga mu se žuri.


Narode, stvari su jasne, zato ustani u odbranu svoje zemlje i ne dozvoli prevarantu da se igra tvojom sudbinom.


P.S. Svaka sličnost sa Milanom Gutovićem i Vojislavom Brajovićem u filmu „Tesna koža“ je slučajna.


 

Miroljub Bjelić, član GO Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Miroljub Bjelić