Autorski tekstovi

Mitrović: Albanci kreću u ofanzivu na jug Srbije, državni vrh ćuti

Mitrović: Albanci kreću u ofanzivu na jug Srbije, državni vrh ćuti

Srpski pokret Dveri najoštrije osuđuje nelegalan način na koji albanski predsednik Bujar Nišani dolazi u Srbiji i pita Aleksandra Vučića i nadležne državne organe da li su svesni da se situacija na jugu Srbije ozbiljno komplikuje i da nakon “Tiranske platforme“ Edija Rame, namenjene makedonskim Albancima, Albanci kreću u ofanzivu i na jug Srbije.


Ova poseta predstavlja brutalno mešanje u unutrašnja pitanja, a imajući u vidu poruke albanskih predstavnika koje stižu sa juga Srbije, ozbiljno je ugrožen teritorijalni integritet naše države. Na sve to državni vrh ćuti.


 slika 1 – bilbord u Bujanovcu „Dobrodošao predsedniče“ 


Srpski pokret Dveri uputio je shodno protokolu, kabinetima opština Preševo i Bujanovac, molbu da sednici predstavnika albanskih partija i albanskog predsednika prisustvuje potpredsednik dr Predrag Mitrović i narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri, sa ciljem da jasno iznesu interese srpske države i naroda na jugu Srbije, da predstavnicima albanskih partija ukažu gde je granica između njihovih prava i kršenja Ustava i zakona i povrede teritorijalnog integriteta Srbije, kao i da pojasne da se problemi Albanaca na jugu Srbije ni u čemu ne razlikuju od socio-ekonomskih problema stanovnika srpske nacionalnosti.


Razlozi, ciljevi i teme posete Nišanija sa političkim predstavnicima Albanaca, koje je naveo predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju, ukazuju na brutalno mešanje u unutrašnja pitanja i ugrožavanje našeg teritorijalnog integriteta.


 slika 2 – bilbord u Bujanovcu „Dobrodošao predsedniče“


Musliju, koji je jedan od domaćina posete, kaže da Nišani dolazi jer „Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija“. On navodi da je albanskog predsednika već upoznao sa navodnom „diskriminacijom i nepravdom prema Albanacima“ u tzv. Preševskoj dolini.


S tim u vezi, tema razgovora sa političkim liderima Albanaca na jugu Srbije biće i razgovori o Asocijaciji albanskih opština usvojenoj 2015. godine kao pandan još neformiranoj Zajednici srpskih opština na Kosovu, za koji očekuju podršku EU.


 slika 3 – bilbord u Bujanovcu „Dobrodošao predsedniče“


Prema dogovoru koji je postignut između premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame u Nišu oktobra prošle godine, predsednik Albanije Bujar Nišani dolazi u posetu Albancima sa juga Srbije. On će biti prvi albanski predsednik koji će, posle 1948. godine i Envera Hodže, biti u Srbiji i imati niz susreta sa albanskim predstavnicima, ali, vrlo čudno, ne i sa zvaničnim predstavnicima vlasti u Srbiji.


Postavljamo pitanje svim narodnim poslanicima sa juga Srbije, da li zastupaju interese političkih elita stranaka na vlasti koje srljaju u kriminalnim rabotama ili interese države Srbije i građana koje treba da predstavljaju u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


 slika 4 – bilbord u Bujanovcu „Dobrodošao predsedniče“


Upozoravamo da je vaše ćutanje sramno i krajnje neodgovorno prema interesima Srbije, a pogotovo prema siromašnim i već obespravljenim građanima juga Srbije. Umesto da budete dostojni predstavnici  naroda, vi se ponašate kao ikebane, duboko zabijajući glavu u pesak pred izdajom Aleksandra Vučića i njegovih satelita, trudeći se da BRŽE-JAČE-BOLjE služite interesima stvaranja Velike Albanije koju sprovode Edi Rama i Briselska administracija.


 


dr Predrag Mitrović
potpredsednik Srpskog pokreta Dveri


Fotografije: Bilbordi koji su tokom vikenda izlepljeni po Bujanovcu, povodom dočeka albanskog predsednika. Na bilbordima piše „Dobrodošao PREDSEDNIČE“ na albanskom, a vidite da se na njima nalazi grb Bujanovca pored grba Albanije.


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Predrag Mitrović

Predrag Mitrović je rođen 18. novembra 1971. godine u Leskovcu. Osnovnu školu, dva razreda zajedničkih osnova – Gimnazije i srednju ekonomsku školu završio je u svom rodnom gradu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu upisao je školske 1990/1991. godine i na istom diplomirao (smer Teorija i politika privrednog razvoja).

Magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, smer Upravljanje razvojem, završio je prosečnom ocenom 9,90. Akademsko zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je odbranom magistarske teze pod nazivom „Migracije visokoobrazovane radne snage i endogeni rast“.

Radio je na poslovima profesora ekonomske grupe predmeta (osnovi ekonomije, monetarna ekonomija i bankarstvo i javne finansije) u Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ u Leskovcu i obavljao poslove savetnika generalnog direktora za poslove razvoja u Eksport-import banci „Eksimbanci“ A. D. Beograd u Beogradu.

Sa uspehom je završio specijalističke studije u Frankfurtu na Majni – SME Finance, Frankfurt School of Finance & Management – Bankakademie HfB, kao i specijalističke kurseve Nacionalne banke Kanade. Povratkom u Srbiju, obavljao je odgovorne poslove u HVB banci (HypoVereinsbank) i UniCredit banci.

Ima zvanje zastupnika i posrednika u osiguranju Narodne banke Srbije, a rešenjem Ministra pravde Republike Srbije, imenovan je za stalnog sudskog veštaka Viših sudova Republike Srbije za ekonomsko-finansijsku oblast, uža oblast bankarstvo i osiguranje.

Aktivno je učestvovao u izradi i implementaciji velikog broja strategija razvoja, programa i projekata, u zemlji i inostranstvu. Redovni je učesnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova i autor naučnih radova iz oblasti privrednog razvoja, ekonomske politike, nacionalne ekonomije, javnih finansija i monetarne ekonomije i bankarstva.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Uticaj politike regionalnog razvoja na društveno-ekonomska kretanja u Republici Srbiji“ odbranio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Veliki je kritičar neliberalnog ekonomskog modela i ideologije. Centralna figura ekonomske delatnosti, po njemu je, čovek i njegovo blagostanje, a ne profit.

Od MENSA-e Srbija i Crna Gora pohvaljen je za prepoznavanje potencijala i očuvanje ljudskog kapitala Republike Srbije.

Učestvovao je, sa zapaženim uspehom, kao član srpske delegacije na Svetskom kongresu porodica i Međunarodnom naučnom forumu „Višedetne porodice i budućnost čovečanstva“ u Moskvi.

Govori francuski, italijanski, engleski i bugarski jezik.

Rezervni je oficir Vojske Srbije i učesnik otadžbinskih ratova 1991. i 1999. godine.

Organizator je i aktivni učesnik u akcijama pomoći srpskom narodu na jugu Srbije, Kosovu i Metohiji i obnovi srpskih svetinja, crkava i manastira u Srbiji, a posebno manastira Hilandara na Svetoj Gori.

Oženjen je i ima troje dece, unuku i unuka.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2009. godine. Bio je član Rukovodstva i Uprave Rukovodstva, koordinator za Jablanički, Pčinjski, Toplički i Niški okrug, član Prelaznog veća. Sada obavlja funkciju Potpredsednika Srpskog pokreta Dveri, člana Predsedništva i predsednika Saveta za ekonomiju, privredu i finansije.