Отворено писмо проф. Шеварлића Ректору Београдског универзитета

Отворено писмо проф. Шеварлића Ректору Београдског универзитета

Поштовани ректоре Универзитета у Београду, проф. др Владимире Бумбаширевићу, Вама, проректорима и свим професорима факултета и истраживачима института у саставу Универзитета у Београду честитам нови и до сада најбољи успех у рангирању најбољих високошколских и научностраживачких институција у свету!

На управо завршеној седници Народне скупштине Републике Србије, приликом избора нове Владе Републике Србије упитао сам мандатара г. Вучића зашто по трећи пут предлаже министра образовања, науке и технолошког развоја из приватне образовне институције – запостављајући државне универзитете у Новом Саду, Београду, Крагујевцу и Нишу, посебно што је и садашњи председник секторског Одбора Народне скупштине такође из приватног сектора образовања.

И, очекивано, остао сам без икаквог коментара сада већ и поново новог председника Владе РС.

А сврсисходност мог питања потврђена је управо радосном вешћу о изузетном успеху Универзитета у Београду.

Вама и ректорима других државних универзитета у Србији предлажем да размислите о нужности формирања легитимне лобистичке групе досадашњих, садашњих и будућих народних посланика у Народној скупштини РС који су активни или пензионисани професори са свих државних универзитета у Србији.

Сматрам да би таква лобистичка група, уз информациону и другу подршку свих ректората, могла значајно да допринесе побољшању положаја и заслужено већем уважавању државних универзитета у Србији.

 

Са поштовањем, поносни редовни професор УБ – у пензији,

 

Проф. др Миладин М. Шеварлић
Нестраначки народни посланик
изабран на листи Двери – ДСС

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0