Ного: Како Вучић прикрива своје пријатеље у криминалу

Ного: Како Вучић прикрива своје пријатеље у криминалу

Поводом „елоквентног“ наступа Вучићевог Кербера, народног посланика Владимира Орлића и његових тврдњи да материјали које представљамо нису ексклузивни, већ да су пре три године објављени у листу „Таблоид“, желимо да кажемо да постоје одређене сличности између дела материјала Двериликса и садржаја текста који је у листу „Таблоид“ објављен у марту 2014. године.

Међутим, материјал објављен у листу „Таблоид“ пре тога је био објављен у режимском листу „Афера“, који је финансирао Александар Вучић. Материјал који су ови медији тада пренели био је достављен у ковертама већини штампаних медија у Србији, о чему сведочи фотографија коверата усликана 8. марта 2014. године u 14 часова 27 минута и 10 секунди, што могу потврдити уредници медија из тог периода. Ниједне дневне новине материјал нису објавиле.

Због чега посланик Орлић помиње „Таблоид“, а не и „Аферу“, коју је основао Александар Вучић, која је прва објавила део садржине наведеног материјала?

Разлика између материјала који је од стране СНС 2014. године достављен редакцијама медија и материјала које презентирају Двери је и у томе што Двери објављују целовите и немонтиране материјале, односно не представљају доказе селективно.

У материјалу достављеном 2014. године налази се снимак једног од телефонских разговора које смо представили на Двериликсу, између Зорана Ћопића и Саве Терзића, с тим што је из тог разговора исечен део у коме се помиње Ненад Ковач, звани Неша Роминг, кум Николе Петровића, а исти се не помиње ни у тексту који је тада достављен медијима.

Због чега је од стране СНС из доказа избачено свако помињање Ненада Ковача и да ли је то индиција одговора који Александар Вучић може дати о питању које смо му поставили: да ли познаје Ненада Ковача, одакле га познаје и каква је природа њиховог односа?

Ради поређења, објављујемо и ову, скраћену и монтирану верзију наведеног телефонског разговора, како би грађани и новинари могли да изврше поређење: Двери се баве целокупном истином, СНС се бави лажима и заташкавањем.

Ако прекрајају снимке телефонских разговора и судске доказе, јасно је да им није страно ни прекрајање резултата избора, лансирање лажних прича кроз режимске медије и други облици манипулације осиромашеним и обесправљеним народом у Србији.

Постављамо и питање да ли је случајно да је лист „Српски телеграф“ пренео одређене материјале које смо објавили у понедељак, изостављајући свако помињање Ненада Ковача, Саве Терзића и Богдана Родића? Ко стоји иза листа „Српски телеграф“?

 

Срђан Ного
Говор са конференције за штампу одржане у Народној скупштини 16. марта 2017.

 

Прилог 1: Срђан Ного: Демонтажа СНС (Двериликс)

 

Прилог 2:

СНС -ов монтирани телефонски разговор Зорана Ћопића и Саве Терзића (Битно је од 10 до 25 секунди)

 

Немонтиран телефонски разговор Зорана Ћопића и Саве Терзића (битно је од 10 до 30 секунди)

 

Телефонски разговор који недостаје Зоран Ћопић – Ненад Ковач (цео)

 

Прилог 3 – коверте и насловне Афере:

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Ознаке: