Novosti

Nastavak političkog progona funkcionera Dveri

Epicentar pres

Nastavak političkog progona funkcionera Dveri

Jutros u 9 časova, dva uniformisana policajca su došla sa nalogom za privođenje kod predsednika odborničke grupe Dveri u Čačku, Aleksandra Tanaskovića i pokušala privođenje.

Iako je prvo suđenje trebalo da počne tek u 11 časova danas, iako su svi uredno primili pozive, postupajući sudija Darko Marković nije dao objašnjenje zašto je pokušano privođenje.


Objašnjenje se svelo da je on osudio i Velimira Ilića i da na njega niko ne može da izvrši pritisak, ali ne zna zašto je uopšte dao taj nalog i zašto nije opozvao naredbu o privođenju, kao ni gde su mu obaveštenja da su svi uredno primili poziv za ročište, koja nije imao?


Ovo nije prvi put da se na Aleksandra Tanaskovića vrši pritisak i progon od strane tužilaštva i sudova u Čačku, kao Predsednika odborničke grupe Dveri, najjače opozicione grupe u čačanskom parlamentu.


Besmislenim i nezakonitim procesima, funkcioneri Dveri u Čačku pokušavaju se uplašiti i uceniti, što govori o strahu koji SNS ima od snage Dveri u Čačku.


Podsetićemo da su u prethodnom predmetu protiv Aleksandra Tanaskovića koji je pokrenut od strane tužilaštva u Čačku, napredovali i Ivana Kostić, koja je po podnošenju optužnice prema Aleksandru Tanaskoviću dobila unapređenje na mesto Javnog tužioca u Čačku.


Takođe i sudija u tom predmetu, Vladan Filipović, koji je po ubrzanom postupku osudio Tanaskovića, gde je Filipović posle samo mesec ili dva unapređen kao sudija u Višem sudu u Čačku. Veoma čudna podudarnost i koincidencija!


Aktuelni Zamenik javnog tužioca Jelena Ćurčić, koja je podigla novu optužnicu protiv Aleksandra Tanaskovića, je supruga jednog od bitnih ljudi koji su privedeni i uhapšeni u akciji hapšenja auto mafije u Čačku. Imamo sumnju da je za podizanje ove optužnice Zamenik javnog tužioca Jelena Ćurčić, napravila dogovor sa SNS-om o ublažavanju kazne za njenog supruga.


Šta je ponuđeno sudiji Darku Markoviću u novom procesu ne znamo, ali je činjenica da je proces počeo kršenjem prava Aleksandra Tanaskovića i nezakonitim pritiskom od strane policije.


Očigledno je da je SNS stavio i tužilaštvo i sudove i policiju i obaveštajne agencije u borbu protiv političkih neistomišljenika i da se u obračunu sa funkcionerima Dveri ne biraju sredstva.


 

GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.