Autorski tekstovi

Nesposobni predsednik Vučić: Prilog za biografiju Aleksandra Vučića

Nesposobni predsednik Vučić: Prilog za biografiju Aleksandra Vučića

Izjava predsednika Aleksandra Vučića o Kosovu, data u njegovoj poseti Beču, je krajnji izraz gluposti srpske spoljne politike.

Data je na nediplomadski i krajnje vulgaran način. Ono što zasigurno na osnovu ove izjave zaključujemo, jeste da opstanak na vlasti jeste mera svega prilikom odlučivanja u kom pravcu ide politika koju vodi Aleksandar Vučić.


I ovde sam krajnje precizan, ne politika koju vodi Srbija, jer o tome ovde nema ni govora, već politika koju vodi jedan čovek.


To je i slika tragedije jedne države i društva, i vremena u kome živimo, da smo od velikog broja institucija čiji je posao da vode računa o posebnim segmentima državne politike (razna ministarstva, obaveštajni aparat, vojska, policija, razni instituti, fakulteti, škole i td.), se sveli na mišljenje jednog čoveka.


Ono što je još tragičnije jeste što taj isti Predsednik Aleksandar Vučić nigde nije napisao i potpisao, za kakvu politiku se zalaže, niti se znaju njeni parametri, iako na sva usta priča da je dobio mandat „ da rešava probleme...“. Tako da mi ustvari ni ne znamo kakvu spoljnu i unutrašnju politiku Aleksandar Vučić će da vodi.


Pitam se da li je i kada obećao da će predati i dozvoliti stvaranje još jedne Albanske države na Balkanu. De fakto ukoliko se potpiše pravno obavezujući ugovor između Srbije i Kosova, takav sporazum je upravo to, formalizacija priznanja Kosova kao nezavisne države. Gde je Aleksandar Vučić to obećao, potpisao, u kojoj strategiji njegove vlasti to stoji. Niko ne zna.


Priča o ulasku u EU, o poglavljima, o stvarima koje treba da usaglasimo, donesemo, i td., je kao priča o Šeherezadi koja 1001 noć priča različitu priču kako je ne bi ubili. Na kraju ove naše priče o EU, koja traje od 2000 godine, mislim da će nas neko ubiti, i da Srbije na kraju tog „bezuslovnog puta“ neće biti, niti će postojati. Na tome se veoma mnogo radi!


I dok jedni misle da je reč o veoma dobrom taktičaru, koji kupuje vreme, drugi misle da je reč o izdajniku koji je rešio da preda sve zarad gole vlasti i opstanka na njoj.


Ja sam ipak skloniji jednom trećem tumačenju, o kome nije do sada govoreno. Reč je o čistoj nesposobnosti i nestručnosti Aleksandra Vučića!


Naime, reč je o čoveku koji posle fakulteta ništa nije radio u životu, osim što je Šešeljevski blatio koga je stigao i gde je stigao i što je živeo od skupštinske plate, na teretu naroda. Niko sa sigurnošću ne može reći koji je doprinos Aleksandra Vučića boljitku Srbije, u tom periodu.


Njegovo prvo i jedino radno iskustvo je kao direktor hale Pinki u Zemunu nekoliko meseci. Nakon toga je bio i ministar u Miloševićevoj vladi. Da bi se ponovo vratio skupštinskim klupama posle 2000 godine, i sigurnom parčetu hleba, sve do 2012 godine, kada mu je Toma Nikolić dao da se ponovo igra kao ministar u Vladi Srbije. Toma Nikolić je postavio Ivicu Dačića, da ipak sve bude pod kontrolom, jer je Aleksandru Vučiću manjkalo radnog iskustva.


 


Šta se dešava u ovom trenutku sa Aleksandrom Vučićem?

„Našla se vila u `čem nije bila“ – kako kaže naša narodna izreka. Aleksandar Vučić je naivno verovao da će moći manipulisati sa međunarodnom zajednicom, kao što medijski radi u Srbiji danas!


Sećamo se svi njegovih reči 2011 i 2012 godine vezanih za Kosovo, „ ...da međunarodna zajednica očekuje neku pošteniju vlast u Srbiji, a da će to omogućiti da se problem odloži za vreme kada mi ćemo biti jaki da rešenje bude na našu korist... „


Toliko naivno i glupo i amaterski od Aleksandra Vučića! Kakve veze jedno ima sa drugim! Kao da su u međunarodnoj zajednici amateri i kao da su skloni toj vrsti manipulacije.


Aleksandar Vučić je zbog neznanja i nestručnosti potpisao Briselski sporazum, dao obećanja da će problem rešiti, ali sad uviđa da svako rešenje ide u pravcu priznanja Kosova kao nezavisne države i da nema srednjih rešenja. To je njegov problem!


Što Kosovo otkriva prirodu samog Aleksandra Vučića i njegove vlasti. Jedne i jednog nesposobnog i nestručnog čoveka, gde će čitav jedan narod i država ispaštati zbog tog neznanja!


Naravno, neznanje neće abolirati samog Vučića i SNS, ni sve njegove koalicione partnere za učinjeno. Svi će morati odgovarati za svoja dela, odnosno nedela.


 

Aleksandar Tanasković, predsednik IO Dveri

(Foto: Tanjug / Zoran Žestić)

Podeli vest:

Biografija : Aleksandar Tanasković

Rođen 1974. godine u Beogradu. Oženjen, otac dvoje dece. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Čačku.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“.

Pored osnovnog fakultetskog obrazovanja ima i zvanje „Broker-a za trgovanje hartijama od vrednosti i drugim tržišnim materijalom“, kao i sertifikate većeg broja obuka iz oblasti marketinga i menadžmenta. Govori engleski jezik.


Radno iskustvo

  • Direktor Alped Consulting d.o.o..
  • Direktor Srpske banke a.d. Beograd, ekspozitura Čačak.
  • Direktor Alpha Bank Srbija a.d. Beograd, filijala Čačak i Gornji Milanovac.
  • Šef dinarsko-deviznih poslova (Chief of Corporate) Banca Intesa a.d. Beograd, filijala Čačak.
  • Direktor Eksimbanke a.d. Beograd, ekspozitura Gornji Milanovac.
  • Referent u Čačanskoj banci a.d. Čačak.
  • Komercijalista – Prodaja školskog pribora, kancelarijskog materijala i proizvoda kućne hemije.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2011. godine. Obavljao je više značajnih funkcija: koordinator za Zapadnu Srbiju, oblasni koordinator za Moravičku oblast, član Ekonomskog saveta, odbornik u Skupštini grada Čačka, od 2012. godine, a od oktobra 2015. godine je na poziciji predsednika Izvršnog odbora.