Novosti

Nije čačanski ćutati i gutati

Nije čačanski ćutati i gutati

Već treću nedelju za redom Čačani izlaze na proteste protiv diktature i nasilja režima Aleksandra Vučića i njegovih harangi.

I po snegu, i po kiši, i kada je bio veliki minus, Čačani su ustali, prošetali i izrazili svoj protest. I opet su bili među prvima u Srbiji. Duh slobode, pravde i želje za promenama na bolje, ponovo je zapljusnuo Čačak i danas je lepo biti Čačanin.


Srpski pokret Dveri je od početka podržao ove proteste, organizovane od grupe mladih i hrabrih ljudi, koji su svoje stavove izrazili jasno i nepokolebljivo, sa željom da svoj život žive bez straha, bez ucenjivanja, i tamo gde se poštuje i vrednuje i rad i znanje i umeće. Takvu Srbiju oni žele i u pravu su za sve.


Mi u Dverima smo razumeli poruku koju su izrazili organizatori protesta, ali i ljudi koji izlaze na ove proteste, šetaju u miru, bez obzira na vremenske prilike, kao i svi oni koji su nam se obratili u međuvremenu.


Vreme je da se udružimo u borbi protiv ovog i ovakvog režima. Vreme je da svoje ideološke, partijske i političke razlike ostavimo po strani. Vreme je da mislimo na budućnost i one koji dolaze, i da razmislimo šta ostavljamo toj deci u amanet.


Stoga su Dveri spremne da sve svoje resurse stave u službu borbe za jednu bolju, dostojanstvenu, pravednu, slobodnu Srbiju. Zato i pozivamo sve članove, simpatizere, saborce i pristalice, da se priključe opštenarodnom otporu ovom režimu i da se priključe protestu i ovog petka, 1. februara, sa početkom u 18 časova, na trgu ispred spomenika oslobodioca Srbije vojvode Stepe Stepanovića.


 

GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.