Novosti

Nova podvala Vučića: Prijem Kosova u članstvo UEFA

Nova podvala Vučića: Prijem Kosova u članstvo UEFA

Prijem Kosova u članstvo UEFA pokazuje svu pogubnost izdajničkog Briselskog sporazuma koji je potpisao Aleksandar Vučić.

Saopštenje Patriotskog bloka Kosova i Metohije:

Prošle godine je samoproglašena republika Kosovo primljena u Međunarodni olimpijski komitet uz sramno ponašanje Olimpijskog komiteta Srbije koji je prilikom glasanja bio uzdržan i nije stavio veto na jednu takvu odluku. Sam predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac je izjavio da se on uzdržao od glasanja jer je takvu direktivu dobio od predsednika Vlade Srbije Aleksanda Vučića. Zato danas čudi navodno nezadovoljstvo srpskog premijera na odluku UEFA imajući u vidu da se posle Olimpijskog komiteta, po inerciji, Kosovo prima u sve sportske organizacije, rukometa, košarke, fudbala... Nažalost, to nije jedina podvala i obmana Aleksandra Vučića glavnog kreatora izborne krađe 24. aprila 2016. godine.

Da podsetimo, predsednik Vlade Srbije je samo pre par meseci Kosovu poklonio poseban telefonski broj, što samo potvrđuje njegovo drsko učešće u stvaranju samoproglašene republike Kosovo. Još je čudnije da predsednik Vlade Srbije pozdravlja dobijanje šengen-vize za građane samoproglašene republike Kosovo jer će navodno oni plaćati PDV državi Srbiji što je notorna politička glupost sobzirom da nijedna država u svetu ne prodaje svoj suverenitet za PDV. Predsednik Vlade Srbije takođe ne poštuje ni odluke Ustavnog suda Srbije u kojima stoji da lična dokumenta koje izdaje samoproglašena republika Kosovo ne mogu da budu validna tokom kretanja kroz Srbiju. To se odnosi na lične karte, saobraćajne i vozačke dozvole, pasoše i ostala lična dokumenta. Na ovaj način premijer ruši ustavni poredak republike Srbije jer gazi njenu državnost. U praktičnom smislu ova odluka UEFE, a pre toga rukometne i košarkaške organizacije kao i ostalih sporotskih saveza, otežava život Srba na Kosovu i Metohiji i njihovo bavljenje sportom. Jer od jeseni Srbija neće smeti da dozvoli srpskim klubovima sa Kosova i Metohije, u navedenim sportovima, da se takmiče u srpskim ligama.

Konkretno, fudbalski klub „Trepča“ ubuduće neće igrati utakmice sa Slogom iz Kraljeva nego negde po Đakovici i Uroševcu. A rukometni klub „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka takmičiće se po Prištini i Peći. Kakav će prijem tamo imati može samo da se nasluti.  

U Kosovskoj Mitrovici, 05.05.2016. godine

Predsednik pokrajinskog odbora DSS-a dr Nenad Kojić

Srpski Pokret Dveri Goran Milenković  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.