Насловна » Информативна служба Српског покрета Двери

Информативна служба Српског покрета Двери

Информативна служба Српског покрета Двери задужена је за тачно и правовремено јавно информисање о активностима како чланова Двери, тако и јавног мњења у Србији, региону и широм света.

Инфослужбом Двери руководи директор кога бира Председништво на предлог Председника. Информативну службу чини  више сектора којима непосредно руководи директор. Председника Инфо-службе по потреби мења заменик.

Одлуком Председништва изабрани су:

 

Директор Информативне службе СП Двери

jugoslav-kiprijanovic-predsednistvo-dveri

Југослав Кипријановић рођен је маја 1976. године у Београду. После завршене Пете београдске гимназије, студирао је Факултет организационих наука Универзитета у Београду, где је дипломирао 2002. године на тему „Маркетинг у непрофитном сектору“. Као студент био је активан у студентским организацијама економских наука, а по завршеном факултету бавио се приватним предузетништвом.

Један је од оснивача удружења „Пријатељи манастира Ђурђевих Ступова у Расу“, чији је председник био од 2006 – 2008. године. У оквиру рада у oвој организацији координисао је медијском кампањом „Обновимо себе – подигнимо Ступове“, која је широко прихваћена и запамћена као једна од најуспешнијих кампања за обнову манастира Ђурђеви Ступови у Расу.

Организовао је и продуцирао бројне концерте, предавања, догађаје, емисије, филмове, аудио, видео и штампана издања за децу и одрасле у Србији и Републици Српској. Од 2008. године радио је на пословима маркетинга за званичну новину Српске Патријаршије – „Православље“. Укључен је у рад Двери од оснивања 1999. године, а нарочито кроз сарадњу у оквиру „Српске мреже“.

Био је кандидат за народног посланика на републичким изборима 2012. и 2014. године на листи Двери. Ангажован је на пословима у Информативној служби Српског покрета Двери од 2012. на позицијама главног продуцента и секретара Инфослужбе.

Одлуком Председништва Српског покрета Двери, лета 2015. именован је за директора Информативне службе.

Професионално био ангажован као продуцент и члан уредништва у издавачкој кући ”Catena mundi”. Од августа 2016. налази се на позицији Вишег саветника-консултанта Посланичке групе Двери у Народној скупштини Републике Србије.

Ожењен, отац четворо деце. Живи у Београду.

Овде можете погледати чланке и активности Југослава Кипријановића

 

Заменик директора Инфо-службе СП Двери

rados-pejovic-info-sluzba-dveri

Рођен је у Зрењанину септембра 1978. године. Основну и средњу школу завршио је у Зрењанину. Дипломирао је српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду и стекао звање професора српског језика и књижевности. Написао је две књиге.

Прва књига „Молитву у вену“ је издата 2006. То је прва књига у Србији те врсте, која је понудила потпуно нове моделе излечења од наркоманије, по моделу хришћанских заједница и књига која је у суштини исповест првог излеченог наркомана у Србији у православној заједници, при манастиру Ковиљ.Од стране СПЦ уврштен је у ред црквених добротвора.

Друга књига „Тужна радост“ је збирка љубавних, духовних и родољубивих песама. Издата је 2008. Из те збирке, песма „Самоћа“, уврштена је у мали зборник српске духовне поезије.

Од 1991. до 2006. провео је као активан учесник Драмског студија при Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину. Ради као наставник српског језика од 2007. године.

 

Рад у Дверима

У Дверима је од 2011. од када су Двери званично и ушле у политику. Био је члан Централног изборног штаба 2012. и члан Руководства Двери. На поновљеним покрајинским изборима 2013. по већинском систему, био је кандидат Двери за покрајинског посланика.

Координирао је кампањом која се бавила укидањем „уџбеника“ који је промовисао хомосексуализам и разбијање институцију породице у 66 средњих школа у Војводини. Епилог кампање је повлачење уџбеника из школа.

Написао је, као представник Двери, стручан рад на тему “Борба за породицу – један конкретан пример“. Тај рад је презентован на Светском конгресу породица и преведен је на пет језика. 2015. био је члан Прелазног већа у својству заменика директора Информативне службе. Члан је Извршног одбора Двери.

На месту заменика директора Информативне службе Српског покрета Двери, налази се од 2015. године.

Ожењен је и отац двоје деце.

Овде можете погледати чланке и активности Радоша Пејовића

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0