Naslovna » Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri zadužena je za tačno i pravovremeno javno informisanje o aktivnostima kako članova Dveri, tako i javnog mnjenja u Srbiji, regionu i širom sveta.

Infoslužbom Dveri rukovodi direktor koga bira Predsedništvo na predlog Predsednika. Informativnu službu čini  više sektora kojima neposredno rukovodi direktor. Predsednika Info-službe po potrebi menja zamenik.

Odlukom Predsedništva izabrani su:

 

Direktor Informativne službe SP Dveri

jugoslav-kiprijanovic-predsednistvo-dveri

Jugoslav Kiprijanović rođen je maja 1976. godine u Beogradu. Posle završene Pete beogradske gimnazije, studirao je Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine na temu „Marketing u neprofitnom sektoru“. Kao student bio je aktivan u studentskim organizacijama ekonomskih nauka, a po završenom fakultetu bavio se privatnim preduzetništvom.

Jedan je od osnivača udruženja „Prijatelji manastira Đurđevih Stupova u Rasu“, čiji je predsednik bio od 2006 – 2008. godine. U okviru rada u ovoj organizaciji koordinisao je medijskom kampanjom „Obnovimo sebe – podignimo Stupove“, koja je široko prihvaćena i zapamćena kao jedna od najuspešnijih kampanja za obnovu manastira Đurđevi Stupovi u Rasu.

Organizovao je i producirao brojne koncerte, predavanja, događaje, emisije, filmove, audio, video i štampana izdanja za decu i odrasle u Srbiji i Republici Srpskoj. Od 2008. godine radio je na poslovima marketinga za zvaničnu novinu Srpske Patrijaršije – „Pravoslavlje“. Uključen je u rad Dveri od osnivanja 1999. godine, a naročito kroz saradnju u okviru „Srpske mreže“.

Bio je kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012. i 2014. godine na listi Dveri. Angažovan je na poslovima u Informativnoj službi Srpskog pokreta Dveri od 2012. na pozicijama glavnog producenta i sekretara Infoslužbe.

Odlukom Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, leta 2015. imenovan je za direktora Informativne službe.

Profesionalno bio angažovan kao producent i član uredništva u izdavačkoj kući ”Catena mundi”. Od avgusta 2016. nalazi se na poziciji Višeg savetnika-konsultanta Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Oženjen, otac četvoro dece. Živi u Beogradu.

Ovde možete pogledati članke i aktivnosti Jugoslava Kiprijanovića

 

Zamenik direktora Info-službe SP Dveri

rados-pejovic-info-sluzba-dveri

Rođen je u Zrenjaninu septembra 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zrenjaninu. Diplomirao je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i stekao zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Napisao je dve knjige.

Prva knjiga „Molitvu u venu“ je izdata 2006. To je prva knjiga u Srbiji te vrste, koja je ponudila potpuno nove modele izlečenja od narkomanije, po modelu hrišćanskih zajednica i knjiga koja je u suštini ispovest prvog izlečenog narkomana u Srbiji u pravoslavnoj zajednici, pri manastiru Kovilj.Od strane SPC uvršten je u red crkvenih dobrotvora.

Druga knjiga „Tužna radost“ je zbirka ljubavnih, duhovnih i rodoljubivih pesama. Izdata je 2008. Iz te zbirke, pesma „Samoća“, uvrštena je u mali zbornik srpske duhovne poezije.

Od 1991. do 2006. proveo je kao aktivan učesnik Dramskog studija pri Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Radi kao nastavnik srpskog jezika od 2007. godine.

 

Rad u Dverima

U Dverima je od 2011. od kada su Dveri zvanično i ušle u politiku. Bio je član Centralnog izbornog štaba 2012. i član Rukovodstva Dveri. Na ponovljenim pokrajinskim izborima 2013. po većinskom sistemu, bio je kandidat Dveri za pokrajinskog poslanika.

Koordinirao je kampanjom koja se bavila ukidanjem „udžbenika“ koji je promovisao homoseksualizam i razbijanje instituciju porodice u 66 srednjih škola u Vojvodini. Epilog kampanje je povlačenje udžbenika iz škola.

Napisao je, kao predstavnik Dveri, stručan rad na temu “Borba za porodicu – jedan konkretan primer“. Taj rad je prezentovan na Svetskom kongresu porodica i preveden je na pet jezika. 2015. bio je član Prelaznog veća u svojstvu zamenika direktora Informativne službe. Član je Izvršnog odbora Dveri.

Na mestu zamenika direktora Informativne službe Srpskog pokreta Dveri, nalazi se od 2015. godine.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Ovde možete pogledati članke i aktivnosti Radoša Pejovića

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0