Насловна » Борко Пушкић

Борко Пушкић

borko-puskic-predsednistvo-dveri

Члан Председништва Двери, председник Савета за саобраћај, инфракструктуру и грађевинарство.

Рођен је 24.11.1981. године у Пријепољу, Рашка област, надомак манастира Милешеве. Основну школу похађао је у родном Пријепољу, а Средњу саобраћајну школу завршио у Ужицу.

Школовање је наставио у Крагујевцу на Високој техничкој школи струковних студија Универзитета у Крагујевцу, на одсеку за друмски саобраћај, где је 2006. године стекао звање инжењера за друмски саобраћај, а 2012. године након завршених специјалистичких студија стиче звање струковног инжењера саобраћаја-специјалиста.

 

Професионално искуство

Године 2007-2008. радио је у АМСС, у пословној јединици Пријепоља, на пословима радника на техничком прегледу, дијагностици, као и предавача за теоретски део обуке кандидата за возаче. У току 2009-2010. радио је у Аутоцентру-Ауто-школи „БИС” у Пријепољу, на пословима предавача за теоретски део обуке кандидата за возаче, 2011-2012. радио је у општинској управи у Пријепољу, као инспектор за саобраћај и јавне путеве, а 2013. године радио је у ЈП „Дирекција за изградњу” у Пријепољу, на пословима руковођења и контроле сектора за санацију.

Дуги низ година бавио се професионално фудбалом, поникао је у ФК „Полимље” у Пријепољу, из кога је 1996. године заиграо за селекцију репрезентације Србије у пионирско-кадетскоим категоријама. Потом је играо за ФК „Слобода” из Ужица, као и за ФК „ГП Златибор” из Ужица, да би у периоду студентских дана заиграо за крагујевачког прволигаша ФК „Раднички”, у коме је окончао професионалну каријеру.

Служио је у Војсци Државне заједнице Србије и Црне Горе у Краљеву.

Није био члан ни једне политичке организације.

 

Ангажовање у Дверима

Од 2005. године организовао је низ трибина у градовима и општинама на простору Рашке области, гостовао на телевизијским и радио емисијама, на којима су се Двери представљале, присуствовао је саборима српске омладине, и наставио сарадњу кроз заједничке акције све до уласка Двери у политику, где је био један од иницијатора да се направи искорак у политичком деловању.

Један је од оснивача Српског покрета Двери. У Дверима је обављао више функција. Био је члан Руководства и члан изборног штаба у периоду 2011-2014, и кандидат за народног посланика на републичким изборима 2012., 2014. и 2016.

Као носилац листе за локалне изборе 2016. у Пријепољу – изабран је за одборника у Скупштини општине Пријепоље.

Био је члан Управе Руководства, члан Прелазног већа 2015, а 2016. је изабран за председника ОО Српског покрета Двери у Пријепољу. У Српском покрету Двери од 2015. обавља функцију члана Председништва и председник је Савета за саобраћај, инфраструктуру и грађевинарство.

Хришћанин, ожењен, отац једног детета.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0