Насловна » Бранимир Нешић

Бранимир Нешић

branimir-nesic-predsednistvo-dveri

Бранимир Нешић рођен је 9. маја 1974. у Краљеву где је завршио основну школу и гимназију. Филолошки факултет Универзитета у Београду, одсек српска књижевност и језик, уписао је 1995, а дипломирао је са темом Хришћански мотиви у Вуковим народним епским песмама.

Био је један од покретача Студентског протеста 1996/97. Активно је учествовао у Студентском парламенту као представник свог факултета.

Са још двоје студената Филолошког факултета, 1999. године покреће гласило студената србистике Двери српске, које је временом прерасло у часопис за националну културу и друштвена питања.

По завршетку факултета радио је као професор српског језика и књижевности, а од 2004. до 2011. године радио је у Патријаршији СПЦ као оперативни уредник Православља, званичне новине Српске Патријаршије.

Аутор је књиге Срби и ксенофобија (Београд, 2008), као и на десетине текстова из области српске културе, друштва, уметности и књижевности.

Један је од оснивача Српског сабора Двери, удружења које је настало на трибинама и промоцијама часописа Двери српске. Био је први председавајући удружења, као и главни и одговорни уредник тог часописа.

Такође, Нешић је један од идејних твораца и организатора Српске мреже, асоцијације која је повезивала на десетине омладинских српских удружења широм света.

Када су Двери 2011. године донеле одлуку да уђу у политику, Нешић је био члан Старешинства задужен за Службу за односе са јавношћу. Исту функцију обављао је и 2014. године.

Као потпредседник покрета, члан је Председништва, задужен за културу и верска питања.

Оснивач је и директор Catena mundi, најперспективније националне издавачке куће, за коју пишу еминентни српски интелектуалци.

Ожењен је, отац двоје деце.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0