Насловна » др Предраг Митровић

др Предраг Митровић

dr-predrag-mitrovic-predsednistvo-dveri

Предраг Митровић је рођен 18. новембра 1971. године у Лесковцу. Основну школу, два разреда заједничких основа – Гимназије и средњу економску школу завршио је у свом родном граду. Економски факултет Универзитета у Нишу уписао је школске 1990/1991. године и на истом дипломирао (смер Теорија и политика привредног развоја).

Магистарске студије на Економском факултету Универзитета у Нишу, смер Управљање развојем, завршио је просечном оценом 9,90. Академско звање магистра економских наука стекао је одбраном магистарске тезе под називом „Миграције високообразоване радне снаге и ендогени раст“.

Радио је на пословима професора економске групе предмета (основи економије, монетарна економија и банкарство и јавне финансије) у Економској школи „Ђука Динић“ у Лесковцу и обављао послове саветника генералног директора за послове развоја у Експорт-импорт банци „Ексимбанци“ А. Д. Београд у Београду.

Са успехом је завршио специјалистичке студије у Франкфурту на Мајни – SME Finance, Frankfurt School of Finance & Management – Bankakademie HfB, као и специјалистичке курсеве Националне банке Канаде. Повратком у Србију, обављао је одговорне послове у HVB банци (HypoVereinsbank) и UniCredit банци.

Има звање заступника и посредника у осигурању Народне банке Србије, а решењем Министра правде Републике Србије, именован је за сталног судског вештака Виших судова Републике Србије за економско-финансијску област, ужа област банкарство и осигурање.

Активно је учествовао у изради и имплементацији великог броја стратегија развоја, програма и пројеката, у земљи и иностранству. Редовни је учесник великог броја националних и међународних научних скупова и аутор научних радова из области привредног развоја, економске политике, националне економије, јавних финансија и монетарне економије и банкарства.

Докторску дисертацију под називом „Утицај политике регионалног развоја на друштвено-економска кретања у Републици Србији“ одбранио је на Економском факултету Универзитета у Нишу.

Велики је критичар нелибералног економског модела и идеологије. Централна фигура економске делатности, по њему је, човек и његово благостање, а не профит.

Од МЕНСА-е Србија и Црна Гора похваљен је за препознавање потенцијала и очување људског капитала Републике Србије.

Учествовао је, са запаженим успехом, као члан српске делегације на Светском конгресу породица и Међународном научном форуму „Вишедетне породице и будућност човечанства“ у Москви.

Говори француски, италијански, енглески и бугарски језик.

Резервни је официр Војске Србије и учесник отаџбинских ратова 1991. и 1999. године.

Организатор је и активни учесник у акцијама помоћи српском народу на југу Србије, Косову и Метохији и обнови српских светиња, цркава и манастира у Србији, а посебно манастира Хиландара на Светој Гори.

Ожењен је и има троје деце, унуку и унука.

 

Ангажовање у Дверима

У Дверима је од 2009. године. Био је члан Руководства и Управе Руководства, координатор за Јабланички, Пчињски, Топлички и Нишки округ, члан Прелазног већа. Сада обавља функцију потпредседника Српског покрета Двери, члана Председништва и председника Савета за економију, привреду и финансије.

 

Активности и чланци др Предрага Митровића

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0