Насловна » Марија Јањушевић

Марија Јањушевић

marija-janjusevic-predsednistvo-dveri

Рођена у Словенији у месту Јесенице 19.11.1971. од оца Вукашина и мајке Живане.

Удата, живи у Инђији, мајка Димитрија и Теодоре (16 и 14 година)

Основну и средњу школу завршила је у Александровцу и стекла звање „техничар за биохемију и молекуларну биологију“. Дипломирала на пољопривредном факултету у Новом Саду 1995. године на смеру воћарско-виноградарски. Говори енглески и словеначки језик.

Поседује сертификат LSPR школе за односе с јавношћу, „ПРАГМА ПР“, „EDGE“ ПР сертификате на тему планирања и кризне комуникације у односима с јавношћу, „CMA“ академије за друштвене мреже и других стручних семинара на тему консултантских услуга и примене Закона о јавним набавкама.

У току је рад на мастер студијама на матичном факултету, на катедри за виноградарство.

Током радног искуства у трајању од 17 година радила је кратко као продавац у пољоапотеци и комерцијални референт, четири године била је директор предузећа које се бавило трговином пољопривредних производа, а након тога једанаест година директор клипинг агенције са 200 запослених.

Интересовања су фолклор (активно осам година), односи с јавношћу, интегрисане комуникације, стари занати, друштвене мреже.

Члан је Друштва Србије за односе с јавношћу, Српске асоцијације менаџера, Удружења пословних жена (тренутно неактивно), Удружења е-развој, НВО „Моја Инђија“ (од 2008. до 2010)

Од 2000. до 2010. била је члан ДСС-а и кандидат за републичког посланика на листи ДСС-а 2007. године.

 

Ангажовање у Дверима

Члан Српског покрета Двери од јануара 2011. године, члан тадашњег Руководства од оснивања, а након регистрације СП Двери, члан Председништва и координатор Савета за медије и Сабора жена.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0