Насловна » Проф. Зоран Павловић

Проф. Зоран Павловић

zoran-pavlovic-predsednistvo-dveri

Рођен 26. 9. 1972. у Београду. Дипломирао историју на Филозофском факултету у Београду. Од 2001. ради као професор историје у Основној школи „Деспот Стефан Лазаревић“ у Београду. У истој школи је од 2007. до 2009. био члан Школског одбора, а од од 2009. до 2011. помоћник директора.

На радном месту у школи био је координатор и реализатор великог броја културних манифестација, а његови ученици су освајали награде на општинским, градским и републичким такмичењима. Објавио је више стручних радова из области образовања, као и монографију о школи у којој ради.

Објављивао је текстове на политичке, историјске и културолошке теме, у више часописа и интернет страница, и учествовао на јавним трибинама посвећеним политичким и историјским питањима. Уређује „Глас Светог Трифуна“ (парохијски часопис храма Светог мученика Трифуна на Звездари).

 

Ангажовање у Дверима

У Дверима сарађује од јануара 1999. године. Од 2012. је члан Управе Повереништва Двери Звездара, а у Покрету је био и на следећим дужностима: члан Београдског руководства, координатор Савета за образовање и науку, члан Тима за локалну политику, члан Статутарне комисије, члан Прелазног већа и координатор за град Београд.

Био је уредник главног сајта Српског покрета Двери, а још увек уређује часопис и сајт „Двери Звездара“. Тренутно је члан Председништва и Организациони секретар Покрета.

Један од аутора просветног програма Српског покрета Двери о основном и средњем образовању и васпитању и Статута Покрета и коаутор „Стратегије развоја локалне политике Покрета Двери“ и „Акционог плана спровођења активности локалних повереништава у току предизборне кампање“.

Од 2012. до 2016. године био је члан Савета за друштвене делатности Градске општине Звездара, као опозициони представник Покрета Двери.

Члан уређивачког одбора Издавачке куће „Catena mundi“ и председавајући Управног одбора УГ „Српски Сабор Двери“.

Добитник грамате Његове Светости патријарха српског г. г. Иринеја, „за његову показану несебичну љубав и ревност према Српској Православној Цркви а посебно на његовом уложеном труду на пољу мисионарског рада и организовању верског живота“ при храму Светог Великомученика Трифуна у Београду

Поштовалац и поклоник Свете Горе.

Проглашен за личност 2012. године од стране дневног листа „Политика“.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0