Насловна » Женска снага Двери

Женска снага Двери

07-zenska-snaga-dveri-marija-janjusevic

Жена је стуб породице па су Двери у том смислу веома озбиљно приступиле програму за побољшање живота свих жена у Србији који се у првом реду односи на помоћ женама да ускладе мајчинство и пословну каријеру, заштити их од сваке врсте насиља и злостављања.

 

01-zenska-snaga-dveri_563_316_90

Женска снага Двери: Жена ће спасити Србију

Двери су данас промовисале женски део своје организације који носи назив Женска снага Двери. Основно начело политике Двери је породични модел друштва.

Жена је стуб породице па су Двери у том смислу веома озбиљно приступиле програму за побољшање живота свих жена у Србији који се у првом реду односи на помоћ женама да ускладе мајчинство и пословну каријеру, заштити их од сваке врсте насиља и злостављања и обезбеди редовне систематске прегледе у циљу превенције њиховог здравља.

 

05-zenska-snaga-dveri-bosko-obradovic_563_316_90

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

Председник покрета Двери, Бошко Обрадовић није скривао задовољство што је женско питање добило значајно место у програму и предстојећој кампањи Двери, јер је жена у Србији данас обесправљена, дискриминисана и изложена бројним проблемима на послу и у породици.

Женска снага Двери стаће у одбрану права жена у Србији кроз борбу за равноправан третман жена у друштву и обезбеђивање мајчинских и породичних привилегија преко Министарства за породицу, које ће Двери формирати.

Посебно нас забрињава чињеница да је једина жена председник неке политичке организације у Србији – др Санда Рашковић-Ивић изложена етикетирању, нападима и медијском насиљу министара у Влади Србије због различитих полиитичких ставова.

 

07-zenska-snaga-dveri-marija-janjusevic

Марија Јањушевић, члан председништва Двери и координатор Женске снаге Двери

Марија Јањушевић, члан председништва Двери и координатор Женске снаге Двери истакла је важност да жене искористе своје гласачко право, стечено вековном борбом жена.

Јањушевић се нада да ће већина жена препознати политику Двери и подржати ову политичку опцију на изборима, јер гарантује побољшање квалитета живота свих грађана, са посебним освртом на живот жена и има модерну политику за 21. Век.

Као и младе, нове људе који до сада нису били политичари. Додала је да су жене у Србији хероји, јер се свакодневно успешно боре да све сиромашнији кућни буџет развуку на месец дана и да поред свега успевају да на сваком месту изгледају дотеране и насмејане, уз само њима познат мали буџет.

 

15-zenska-snaga-dveri-nevena-tomic_563_316_90

Невена Томић, координатор омладине Двери

Невена Томић, координатор омладине Двери је истакла да иако постоје бројне организације и установе које се баве питањем превенције насиља, имамо поражавајуће чињенице да је сваке године све већи број жена које су жртве насиља.

То и није чудно, ако погледамо да се са једне стране врши превенција насиља, а са друге, путем масовних медија, пушта све већи број ријалити програма, где су свакодневне сцене насиља, туча,бруталних свађа, које се акцентују и чак сматрају пожељним моделом понашања, јер поспешују гледаност и утичу на популарност одређених појединаца.

Тако долази до урушавања основног система вредности и стварања искривљене слике, која као једну од последица има и све већи број насиља у породици.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

Активности и чланци Женске снаге Двери

 

 

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0