Novosti

Obradović i Zelenović o Sporazumu sa narodom i Asocijaciji slobodnih odbornika

Savez za Srbiju

Obradović i Zelenović o Sporazumu sa narodom i Asocijaciji slobodnih odbornika

Lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović i Nebojša Zelenović odgovarali su uživo preko Fejsbuka na pitanja gledalaca, u sklopu druge emisije Saveza za Srbiju u kojoj možete čuti sve ono što ne možete na nacionalnim frekvencijama.

Lider Dveri Boško Obradović odgovorio je na pitanje kakav je njegov utisak i kakve su bile reakcije građana ove subote, s obzirom na to da su lideri Saveza za Srbiju a protestu u Beogradu delili Sporazum sa narodom i građani su imali priliku da taj sporazum potpišu, a jedan potpisan primerak ostave u za to predviđene kutije.


„Mislim da je prošla subota bila izuzetno važna što se tiče naše zajedničke borbe za smenu aktuelne vlasti, jer se tada desio vrlo otvoren susret između lidera opozicije i građana i da smo po prvi put zaista imali vrlo direktnu komunikaciju. Mi smo kao lideri delili taj predlog Sporazuma sa narodom, zajedno sa svim ostalim potpisnicima predloga, a tu ima i onih koji nisu deo Saveza za Srbiju. To je finale svega onoga što se dešava već mesecima unazad, a to je ujedinjenje opozicije i kompletne opozicione javnosti u borbi protiv ove vlasti. Sporazum se narodom je postao naš zajednički plan i program svih 60 opština i gradova gde se nedeljama unazad održavaju protesti“, rekao je Obradović.


Druga važno pitanje ticalo se osnivanja Asocijacije slobodnih odbornika koje je predviđeno za predstojeću subotu. Opozicioni odbornici širom Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom napuštaju lokalne skupštine i priključuju se ovoj Asocijaciji.


Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i lider Zajedno za Srbiju, rekao je da je Asocijacija slobodnih odbornika nastala iz potrebe ljudi koji su direktni predstavnici građana u lokalnim parlamentima da na isti način zastupaju interese svojih sugrađana i da na isti način ukazuju na probleme sa kojima se njihove lokalne samouprave susreću. Takođe, nastala je kao suštinska potreba da se sugrađani zaštite od centralizacije Srbije i od ovog nesretnog režima koji upropašćuje lokalne samouprave.


„Asocijacija slobodnih odbornika će se formirati 23. februara u opštini Stari grad u Beogradu u 16 časova. Nakon toga, svi slobodni odbornici Srbije, kojih ima negde oko 400, pridružiće se protestnoj šetnji da pokažu koliko je važno da u ovoj našoj zajedničkoj borbi za normalnu Srbiju budemo ujedinjeni“, rekao je Zelenović.


Obradović i Zelenović su zatim nastavili da odgovaraju na pitanja koja su uživo postavljali građani, a koja su se ticala društveno-političke situacije u zemlji, kao i međusobne saradnje članica Saveza za Srbiju.

 


Izvor: Savez za Srbiju


Emisiju u celosti pogledajte u video prilogu:

Podeli vest:

Komentari (1)

  1. MD

    Apsolutno sve jasno. Ne vidim samo oko čega se "diže prašina" u akt-u sporazuma s narodom. Formalni sveobuhvatni opšti akt za koji je naravno potrebno vreme realizacije. I naravno, to vreme neće biti "preko noći". Svako svestan treba znati da pri stupanju zadatog cilja u rešavanju problema sistema je potrebna analiza, selekcija, istraga, dokaz,odluka o donetom rešenju kako bi se rešio ili lečio problem. I naravno tu će biti korekcije sporazuma jer možda neke zatečene stvari prelaze granice tolerancije odstupanja. Što bi bilo realno gledano. Ajde Vas shvatam, ali ne mogu zaista shvatiti ostale "stranke" opozicije i njihove stavove u pogledu demantovanja i ne uključenja u jednu zajedničku celinu. Biće vremena za razdvajanje u kome će svako moći izneti svoje stavove u okviru programa. To vreme nije sada. Da li su oni toga svesni? Ne mogu da verujem da su promašili temu u samom uvodu, a o razradi..,da i ne govorim... Ovo je vreme jedinstva. I poruka za sve:"Sloga kuću gradi, a ne sloga iz temelja sve sruši"

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.