Novosti

Obradović: Maja Gojković više nije u stanju da vodi Skupštinu

Obradović: Maja Gojković više nije u stanju da vodi Skupštinu

Današnji nastavak zasedanja Narodne skupštine doneo je novo bahato i nasilničko ponašanje predsednika Narodne skupštine, Maje Gojković, koja je ukinula sva demokratska prava koja Poslovnik o radu Narodne skupštine daje opoziciji.

Najpre je juče sa sednice isključen narodni poslanik Srđan Nogo, samo zbog postavljanja poslaničkog pitanja. Danas sam dobio dve opomene samo zato što sam hteo da ukažem na povredu Poslovnika. Zatim je poslaničkoj grupi Dveri oduzeto dva minuta vremena samo zato što je narodni poslanik Ivan Kostić tražio od Maje Gojković da skupštinsko zasedanje vrati u normalne tokove, a prilikom sledećeg obraćanja dobio još jednu opomenu.

  Jučerašnjim prekidom sednice ukinuto je i pravo narodnih poslanika da postave poslanička pitanja četvrtkom, a pijačna ponuda Maje Gojković da povuče isključenje sa sednice Srđana Noga jasno potvrđuje da on ništa nije bio kriv i da nema za šta da se izvinjava, već da je u pitanju čista osionost i tortura vladajuće većine.

 Danas smo videli nastavak pokušaja ukidanja glasa opozicije u Narodnoj skupštini. Narodni poslanik Marija Janjušević četvrti je narodni poslanik Dveri kome je isključen mikrofon, date tri opomene i oduzeta reč do kraja sednice, samo zato što je tražila da se poštuje Poslovnik o radu Narodne skupštine. Maja Gojković mora hitno da podnese ostavku jer više nije u stanju da vodi sednice.Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest: