Novosti

Obradović na protestu u Kladovu: 13. april je dan odluke

FB Stop krvavim košuljama

Obradović na protestu u Kladovu: 13. april je dan odluke

Na mapi gradova Srbije u kojima se nedeljama unazad održavaju protesne šetnje pod nazivom 1 od 5 miliona, zasijala je nova tačka, i to na samom istoku naše zemlje. Grupi slobodnih gradova pridružilo se i Kladovo, gde je na prvom protestu govorio lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

„Pomaže Bog građani Kladova. Čestitam Vam, vi ste 90. grad u Srbiji koji šeta, i prvi koji to čini utorkom. Sledeće nedelje očekujemo i jubilarni, 100. grad, koji će to činiti ponedeljkom.  Znam koliko je teško biti hrabar u maloj sredini, doći na ulice, i zato sam ja došao da se poklonim vama. Konačno se posle sedam godina pojavilo svetlo na kraju Vučićevog tunela, opozicija se ujedinila, svi zajedno smo izašli na ulice, napustili Skupštinu i lokalne odbore, jedino što zahtevamo su fer i pošteni izbori i slobodni mediji“, poručio je Obradović i osvrnuo se na zahteve Sporazuma sa narodom.


„Do sada je više od sto hiljada građana potpisalo sporazum sa jasnim zahtevima. Ovde nema slobodnih medija, tužilaštvo, policija i institucije ne rade svoj posao, svi oni su u službi jednog čoveka, Aleksandra Vučića. Odluka je da nema izbora dok ne budu fer i dok opozicija ne dobije barem šest meseci nastupa u medijima“.


Lider Dveri dodaje da ako vlast ne ispuni zahteve, cela Srbija koja protestuje, doći će 13. aprila u Beograd, da pokaže neposlušnost aktuelnom režimu.


„Jednoglasno smo odlučili da smo dovoljno uradili ovim šetnjama u prethodna tri meseca. Sve naše zahteve pretočili smo u jedan jedini, a to su ostavke Aleksandra Vučića i kompletne vlasti. Imaju 30 dana da ispune ovaj zahtev, a ako to ne učine, u subotu 13. aprila cela Srbija će doći u Beograd na konačni obračun i debatu, koje godinama u našoj zemlji nema. Svaki naš strah rađa veća poniženja. Tog straha smo se oslobodili, nećemo više da nam vređaju inteligenciju i živimo u državi gde vlast nije normalna. Već 30 godina tražimo jedno isto, minimum minimuma, sada više nema nazad, svi zajedno 13. aprila za Beograd“.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.