Novosti

Obradović: Obavezujem se da poljoprivreda bude u epicentru države

Obradović: Obavezujem se da poljoprivreda bude u epicentru države

Kada se Dveri budu pitale i odlučivale, kada postanem predsednik Srbije, biću zaštitnik srpskog sela i poljoprivrede – rekao je predsednik Dveri, Boško Obradović.

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, je prilikom obilaska opštine Aleksandrovac, posetio i farmu pilića  Ivana Radovanovića u selu Garevina i od meštana koji su ga dočekali i od vlasnika čuo da je srpski seljak ne samo potpuno zanemaren i prepušten sebi, već najčešće, na razne načine opljačkan i sprečen da ostvari poslovni uspeh raznim nametima i opstrukcijama.

„Srpsko selo, poljoprivreda i prehrambeno-prerađivača industrija, su velika razvojna šansa Srbije, ali naša vlast ne brine o srpskom seljaku i selu.

Naša vlast, naše poljoprivredno zemljište planira da prodaje strancima od prvog septembra 2017.  godine. Dakle, Arapi kupuju našu zemlju, da nemački i drugi proizvođači mesa dolaze i dobijaju podršku naše države“ – rekao je predsednički kandidat Dveri.

Boško Obradović je pitao šta od ove države i od ove vlasti dobija srpski seljak i srpski poljoprivrednik.

„Kada se Dveri budu pitale i odlučivale i kada postanem predsednik Srbije, biću zaštitnik srpskog sela i poljoprivrede.

I sve snage države, subvencije, poreske olakšice, izvozne garancije i ono što je za seljaka danas najvažnije, garantovana cena, garantovan siguran otkup, dugoročni krediti i obnova poljoprivredne mehanizacije, doći će u epicentar pažnje nove vlasti.

Na to se obavezujem i to obećavam srpskom seljaku i srpskom selu“ – zaključio je predsednik Dveri, Boško Obradović.

Boško Obradović, je još pozvao i ministra poljoprivrede i predsednika Vlade da u izbornoj turneji svrate i do sela Garevina i suoče se sa rezultatima svoje pogubne politike za poljoprivredu i celu zemlju.

Nakon posete Garevini, predsednik Dveri je u pratnji narodnog poslanika Dragana Vesovića i rukovodstva opštinske organizuje Aleksandrovca prisustvovao svečanom otvaranju nove kancelarije Dveri u Aleksandrovcu, a tom prilikom je i razgovarao sa okupljenim građanima, koji su izrazili želju da se sretnu i razgovaraju sa Obradovićem.

„Za razliku od agresivne kampanje SNS-a koji upadaju ljudima u kuće i stanove, idu od vrata do vrata i uznemiravaju građane protivzakonito prikupljajući podatke, Dveri su u razgovoru sa ljudima i domaćinima koji su nas dobrovoljno primili u svoje domove ili želeli da dođu da se vide sa nama u našim prostorijama. Ljudski, srpski i domaćinski da popričamo i saslušamo jedni druge, da vidimo šta ćemo i kako ćemo sa Srbijom dalje, jer ovako više ne ide.” – zaključio je Obradović.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: