Novosti

Obradović: Ostajemo pri svojim zahtevima

Dveri Čačak

Obradović: Ostajemo pri svojim zahtevima

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović govorio je povodom 6 meseci od početka protesta u Srbiji.

On je istakao da su svi zahtevi protesta potvrđeni u izveštaju Evropske komisije  i u izveštaju organizacije Freedom House.


„Druga važna stvar koja se desila je izveštaj Stručnog tima protesta u kojem se nalaze najstručniji poznavaoci našeg izbornoj i medijskog zakonodavstva i u čijem izveštaju se nalazi niz preporuka kako bi trebalo da izgledaju mediji i slobodni izbori u Srbiji. Taj dokument je postao neka vrsta platforme za dalje zalaganje opozicije što se tiče feri i poštenih izbora“, rekao je Obradović.


Obradović je podsetio javnost da će se sutra održati protesti širom Srbije povodom 6 meseci od njihovog početka i zaključio da Srbija nastavlja sa borbom za opravdane zahteve koji su istaknuti na velikom mitingu 13. aprila u Beogradu.


„Ostajemo pri svim našim zahtevima, a to je sloboda medija, pre svega javni servis i RTS, promene u REM-u koji ne radi svoj posao i promene u izbornim uslovima, pa sve do najvažnije stvari a to je normalizacija rada Parlamenta“, podsetio je on i zahvalio se svim građanima koji su se oslobodili straha.


On je rekao da nije normalno da RTS izbegava da poziva lidere opozicije i organizatore protesta u svoje emisije i da nije normalno da vlast ne želi da pregovara o izbornim uslovima.


Obradović je na kraju ponovio da će opozicija  bojkotovati izbore ako nema promena po pitanju slobode medija i izbora. Takođe, naglasio je da se protesti nastavljaju subotom u Beogradu, drugim gradovima i kroz Karavan slobode i Slobodne zone širom Srbije preko leta.


 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.