Novosti

Obradović: Protest u subotu počinje ispred zgrade PINK-a u 14 časova

Obradović: Protest u subotu počinje ispred zgrade PINK-a u 14 časova

Pozivamo sve nezadovoljne građane da nam se pridruže protestu pod nazivom „Ovako više ne možeˮ, koji će se održati u subotu, 16. septembra u 16 časova ispred Vlade Srbije. Pristalice Dveri započeće dva sata ranije nego što je prvobitno planirano – u 14 časova ispred zgrade RTV PINK na Dedinju (Neznanih junaka 1).


Na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije ispred zgrade RTV PINK u Beogradu, koju je pratila glasna muzika sa terase na zgradi RTV Pink sa ciljem ometanja konferencije Dveri, predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je REM da izrekne meru oduzimanja nacionalne frekvencije ovoj televiziji i pozvao na protest protiv ispiranja mozga nacije od strane TV PINK u subotu, 16. septembra za kada su Dveri i Zdrava Srbija Milana Stamatovića inače zakazale protest ispred Vlade Srbije i RTS:


„Pristalice Dveri koje dolaze na protest ispred Vlade Srbije u subotu u 16 časova prvo će posetiti Željka Mitrovića i održati protest ispred zgrade TV PINK u 14 časova.


Naš protest, dakle, kreće od PINK-a, preko Vlade Srbije, do RTS-a, gde ćemo izneti završne zahteve za oslobođenje medija u Srbiji.


PINK i Željko Mitrović su simbol bolesti sistema vlasti u kome živimo. Medijski tajkun, koji je radio za svaku vlast od JUL-a, preko DOS-a, do SNS, oslobođen je zatvora u više navrata da bi mogao da služi interesima vladajuće stranke.


On zloupotrebljava javno dobro kao što je nacionalna frekvencija kako bi se obračunavao sa protivnicima režima i zauzvrat može da ne plaća porez državi, beskrajno se bahati i bogati.


 


Postavljam više „otvorenih pitanjaˮ Željku Mitroviću:


  • Da li je tačno lično svedočenje Mire Marković da je zahvaljujući članstvu u JUL-u radikalno promenio svoje materijalne i statusne prilike?
  • Da li je on autor slogana „JUL je kulˮ?
  • Da li je bio narodni poslanik JUL-a četiri godine?
  • Da li je bio direktor Centra za marketing i član Ratnog štaba ove partije?
  • Koliko njegova kompanija duguje plata radnicima, a koliko drugim kompanijama i državi?
  • Da li je dobio subvenciju od vlasti Aleksandra Vučića da bi mogao da plati nagomilane dugove za porez državi?
  • Da li je tačno da je podigao kredit od 27 miliona evra u jednoj domaćoj banci i kome je i zbog čega na račun u Ukrajini morao da isplati pet miliona evra od tog novca?Tačno je da Dveri imaju traktorsku prikolicu, ali je ona trenutno puna dokaza o kriminalu vlasnika PINK-a zbog čega mora završiti u zatvoru.


Kada Dveri dođu na vlast Željko Mitrović neće moći da pobegne od pravde i zatvora kao što je to bio slučaj do sada. Iako je on spreman da izda i Aleksandra Vučića kao što je izdao sve vlastodršce kojima je služio do sada – to mu ovoga puta neće pomoći.


Pozivam sve građane Srbije koji ne žele da PINK bude medijska slika Srbije da nam se pridruže na protestu u subotu, 16. septembra u 14 časova ispred zgrade TV PINK.“


Boško Obradović pozvao je sve građane da se priključe potpisivanju peticije Srbija za ukidanje svih rijaliti programa, a aktivisti Dveri će svaki dan na štandovima takođe prikupljati potpise za ovu peticiju.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: