Novosti

Obradović: Šarčević da podnese ostavku zbog curenja testova

D. Jevremović

Obradović: Šarčević da podnese ostavku zbog curenja testova

Iako ministar Mladen Šarčević tvrdi da je krivica za curenje testova iz matematike „negde na terenu“ i tako pokušava da skloni odgovornost sa sebe, predsednik Dveri smatra da bi svaki odgovoran političar u ovoj situaciji podneo ostavku i traži da to uradi i Šarčević.

„Ovo nije bezazlena situacija i samo jedna obična greška ili krivica „negde na terenu“. Test iz matematike je izuzetno stresan i za decu i za profesore, i ministarstvo je bilo dužno da obezbedi da sve prođe u najboljem mogućem redu.


Zbog ovakvih stvari čitave generacije gube poverenje u prosvetni sistem i u vrednovanje učenja i rada. Kao političar, ali još više kao roditelj očekujem da ministar snosi odgovornost za ovo što se danas desilo“ – rekao je Obradović.Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. aleksandar

    Ovo mora da prestane više svake godine ukradu testove deca zbog njih ispaštaju i nemogu da se upišu u srednje skole .a i roditelji treba da znaju šta im deca rade

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.