Novosti

Obradović traži zaustavljanje pogubnog srljanja Srbije u EU

Obradović traži zaustavljanje pogubnog srljanja Srbije u EU

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, zalaže se da se što pre zaustavi poguban put pristupanja Srbije u EU i dalja primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao ključnog instrumenta koji podrazumeva sveobuhvatne pripreme za članstvo Srbije u EU.


Obradović zahteva punu primenu Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom i sa Evroazijskom unijom, koja je sada onemogućena jer Vučićeve EU gazde ne dozvoljavaju Srbiji da se ekonomski razvija.


Izražavanje zadovoljstva državnog vrha zbog otvaranja dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU predstavlja lakrdiju i bilo bi smešno da posledice Vučićeve pogubne politike bezalternativnog puta ka EU nisu tragične i krajnje opasne za interese naših građana i naše države.


Vučićev režim brutalno obmanjuje građane i krije od javnosti da su lideri Evropske unije, na sastanku u Valeti 3. februara, dogovorili novu strategiju koja podrazumeva temeljni preokret u budućoj integraciji EU – sadašnje članice će se „preustrojiti u bar dve različite kategorije članica“, kao i da će EU tek „temeljito razmotriti u kom vidu i kroz koliko vremena će biti moguće prihvatiti nove članice EU“.


Vučić je doveo Srbiju u najgoru moguću poziciju – jasno je da se EU raspada i da Srbija nikada neće postati članica, ali Evropska unija drži našu zemlju u statusu koji Briselu najviše odgovara, a to je da Srbija vodi politiku pristupanja iako nikada neće biti članica kako bi bila u obavezi da ispunjava sve naloge i kako bi ostala pod ovom vrstom kolonijalne okupacije.


Vučić je zarad puta u EU žrtvovao Kosovo i Metohiju. Briselski dijalog je omogućio širenje suvereniteta lažne države Kosovo na celoj teritoriji naše južne srpske pokrajine, srpski narod je izgubio i one institucije koje je imao. Srbija više ne može da zaustavi formiranje tzv. kosovske vojske. Taj prljavi posao – predaje KiM Albancima, Vučić je obavio. 


Zagovornici ulaska Srbije u EU kao važan argument u prilog njihove politike ističu da Srbija ima najveću trgovinsku razmenu sa EU. Situacija je sada takva zato što Srbiji nije dozvoljeno da se ekonomski razvija i koristi svoje ekonomske potencijale.


Srbiji nije dozvoljeno da u punom kapacitetu koristi Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, kao ni Sporazum o slobodnoj trgovini sa državama Evroazijske ekonomske unije. To je ogromno tržište, ali sav taj potencijala Srbija ne koristi, jer Vučićeve gazde to ne dozvoljavaju, a onda nam objašnjavaju kako je EU naš najvažniji spoljnotrgovinski partner.


Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ne dozvoljava zaštitu domaćeg proizvođača, već tržište mora da se otvori za nelojalnu konkurenciju. Domaći proizvođači nisu spremni da se takmiče sa nelojalnom konkurencijom iz EU.


Od 1. septembra 2017. godine stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji i to je Vučićeva i Dinkićeva ekonomska politika: rasprodaja naših prirodnih i privrednih bogatstava, i predaja ekonomske slobode Srbije u ruke inostranim monopolistima. Umesto obećanog pokretanja poljoprivrede Vučić je opljačkao poljoprivrednike prethodnih godina, drastično smanjio subvencije. Vučićev režim sprovodi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kojim uništavamo domaće proizvođače, zarad utopističke ideje o ulasku Srbije u EU koja se raspada.


Ako bude izabran za predsednika Boško Obradović će se založiti za zaustavljanje daljeg srljanja Srbije u EU i vodiće politiku koja je u najboljem interesu naših građana države. Njegov prioritet je zaštita domaćeg proizvođača, domaćeg ekonomskog interesa, jačanje srpskog sela i poljoprivrede kao naše najznačajnije privredne grane.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: