Novosti

Obradović u Knjaževcu i Zaječaru: Moramo izdržati do kraja

Info služba Dveri

Obradović u Knjaževcu i Zaječaru: Moramo izdržati do kraja

Predsednik Dveri Boško Obradović obišao je Zaječar i Knjaževac, gde je održao konferencije za medije.

Govorio je o aktuelnim protestima, ali i o predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za seksualno uznemiravanje.


Obradović je rekao da u 90 gradova i opština ljudi protestuju i da ovoliko mesta nikada nije učestvovalo u protestima, pa čak ni devedesetih godina.
„Tražimo fer i poštene izbore i nećemo izlaziti na njih dok ne budu fer i pošteni. Napustili smo sve skupštine od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa gde imamo svoje opozicione narodne poslanike i odbornike i time pokazali da te skupštine više nisu domovi parlamentarne debate, već nasilja SNS i idemo ka tome da se izborimo svim metodama vaninstitucionalne borbe za naša prava i slobodu, jer kroz institucije više nije moguće ostvariti bilo koje pravo“, rekao je Obradović.


Obradović je ponovio stav da ukoliko Jeličić do sutra ne podnese ostavku na mesto predsednika opštine Brus, u četvrtak će opozicija otići u Brus na demonstracije.


„Moramo izdržati do kraja. Ono što je sledeće jeste da zajedno istaknemo dva ili tri ključna zahteva, jer već 3 meseca traju protesti, a vlast ne pristaje ni na jedan naš zahtev. Ti zahtevi su naravno smene vodećih ljudi, slobodni mediji i feri i pošteni izbori i mislim da iza tih zahteva može da stane svako ko sebe smatra opozicionarem. Ako u određenom roku ti zahtevi ne budu ispunjeni - moraćemo svi za Beograd iz cele Srbije kako bi nas vlast bolje čula.“, zaključio je Obradović.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.