Novosti

Obradović: Vučić u medijima 92% – svi ostali kandidati 8%

Obradović: Vučić u medijima 92% – svi ostali kandidati 8%

Najveća krađa u izbornom procesu je neravnopravan medijski tretman svih predsedničkih kandidata na nastupajućim predsedničkim izborima – rekao je predsednički kandidat Dveri na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Narodnoj skupštini.


„Tvrdili smo i tvrdimo da su prekršeni svi zakonski i drugi regulatorni uslovi da ovi izbori budu fer i pošteni i danas vam prezentujemo dokaze za ovo naše tvrđenje.


Ovako izgleda zastupljenost kandidata u besplatnom informativnom programu u poslednjih sedam dana od 6. do 13. marta:


Aleksandar Vučić 56%, Vuk Jeremić 10%, Saša Janković 9%, Vojislav Šešelj 8%, Boško Obradović 7%, Saša Radulović 3%, i svi ostali kandidati 10%.


Šta možemo da zaključimo iz ove veoma jednostavne i precizne tabele, kandidat vlasti više od 56%, a deset predsedničkih kandidata imaju zajedno manje nego on“ – rekao je predsednik Dveri.


On je dodao da ova vrsta statistike govori da je izborna krađa već u toku. I ako se ovom podatku doda još jedan podatak, da se Aleksandar Vučić, pored ove pozicije predsedničkog kandidata, pojavljuje u medijima i u funkciji premijera, onda ova zastupljenost Aleksandra Vučića, u informativnim emisijama skače na neverovatnih 92%, a svi ostali kandidati zajedno 8% zastupljenosti u medijima.


 


„Da li je to izborna krađa? To je najveća moguća izborna krađa, koja je već u toku.


Kakvi su to slobodni izbori ako nema slobodnih medija?


Kakvi su to izbori ako nema debata i sučeljavanja mišljenja i programa predsedničkih kandidata?“ – upitao je Obradović.


Obradović je još istakao da su ovakvom zastupljenošću u medijima prekršena dva zakona. Zakon o izboru narodnih poslanika i Zakon o elektronskim medijima, koji direktno govore da se ovako nešto ne sme dozvoliti u izbornom procesu.


„Nema Nadzornog odbora Narodne skupštine, koji bi pratio ovaj izborni proces, jer su naprednjaci sprečili njegovo formiranje i nema opšteobavezujućeg uputstva REM-a o ponašanju svih javnih emitera u ovom izbornom procesu. Dakle, nema pravila. Postoji samo jedno pravilo, Aleksandar Vučić 92% medijskog prostora, svi ostali kandidati zajedno samo 8%.


Zato je pravni tim Dveri juče uputio prigovor REM-u gde smo jasno ukazali na kršenje člana 51 Zakona o izboru narodnog poslanika i člana 24 i 26 Zakona o elektronskim medijima“ – zaključio je Boško Obradović.


Obradović je na kraju rekao da Dveri nastavljaju i sutra borbu protiv političke mafije u Srbiji, i da će sutra u Dveriliksu, ponovo obelodaniti nove korupcione radnje.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri 
Podeli vest: