Novosti

Obradović za Nedeljnik: Ana Brnabić je alibi za Vučićeve mahinacije

Nedeljnik

Obradović za Nedeljnik: Ana Brnabić je alibi za Vučićeve mahinacije

Lider Dveri je istakao da posebno odbacuje stavove koji se mogu čuti iz dela opozicije kako je Ana Brnabić dobra, a njeno okruženje u SNS je loše.

Boško Obradović, lider Dveri, ocenjuje da je Ana Brnabić "alibi za Vučićeve mahinacije" i da će politika vlade s njom na čelu biti samo još više prozapadna, "što podrazumeva dalji nastavak i produbljivanje kolonijalnog položaja u kome se naša država nalazi prema EU, MMF-u i NATO-u".

"Ana Brnabić je agent zapadnog interesa u Srbiji, kao i kompletna Vučićeva vlast. Ona će samo još bolje, jače i brže nastaviti da vodi Srbiju u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu, uključujući i katastrofalnu ekonomsku politiku zavisnosti od MMF-a i subvencionisanja stranih firmi. Postavlja se pitanje ko ima veći čin u prozapadnoj hijerarhiji u Srbiji: Aleksandar Vučić ili Ana Brnabić, kao i da li se novi predsednik države uopšte nešto pitao prilikom predlaganja njenog imena za mandatara ili mu je ono samo izdiktirano iz američke ambasade. O dodvoravanju homoseksualnom lobiju i guranju prsta u oko kompletnoj tradicionalnoj Srbiji neću ni da govorim", rekao je za Nedeljnik Obradović.

On je istakao da "posebno odbacuje stavove koji se mogu čuti iz dela opozicije kako je Ana Brnabić dobra, a njeno okruženje u SNS je loše".

"Ovo je krajnje licemerje, jer je Ana Brnabić alibi za sva nepočinstva i bahatost SNS. Da li to znači da svaki put kada Vučića i njegovu braću i kumove uhvatimo u kriminalu i korupciji - oni budu oslobođeni pod izgovorom da Srbija ima prvog gej premijera na Balkanu i tako predstavlja lidera u ostvarivanju ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi. Već čujemo previše glasova koji brane Anu Brnabić i iz redova vlasti i iz redova opozicije, a zaboravlja se da ona direktno učestvuje u jednom kriminalnom i korumpiranom režimu, dajući alibi za lopovluk, prebijanje novinara, medijski mrak i druga bezakonja vladajuće partije", kaže Obradović.

"Pravo pitanje glasi: kakva se slika Srbije stvara u Srbiji? Nijedan glasač SNS-a i SPS-a nije glasao da premijer bude Ana Brnabić, a ta odluka je definitivno protiv volje većine građana Srbije. Zato je najbolje rešenje da predsednik države povuče ovaj predlog ili da Narodna skupština odbije da izglasa poverenje Ani Brnabić".

 

Izvor / Nedeljnik

Podeli vest: