Novosti

Odbornička grupa Dveri bojkotuje svečanu sednicu Skupštine grada Čačka

MoravaInfo.rs

Odbornička grupa Dveri bojkotuje svečanu sednicu Skupštine grada Čačka

Na sednici odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Čačku doneta je odluka da se bojkotuje svečana sednica Skupštine grada Čačka, zakazana za utorak 18. decembra 2018. godine.

Razlog za ovu odluku jeste stvaranje klime linča i progona za svakog ko ima drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće SNS koalicije i samog predsednika SNS-a Aleksandra Vučića.


Pre 15 dana došlo je do prebijanja, razbijanja glave i pokušaja ubistva Borka Stefanovića u Kruševcu.


Pre 7 dana došlo je paljenja kuće i pokušaja ubistva novinara Milana Jovanovića iz Grocke.


Otmice, fizičko maltretiranje i progon postali su svakodnevnica za svakog iz opozicije.


Tužilaštvo, sud i policija su instrumentalizovani u borbi protiv opozicije, gde je vrhunac dostignut na izborima u Dragačevu, gde smo bili svedoci lažnog svedočenja, pritvaranja, napada noževima i sečenje guma, kao i pokušaja blokade puteva i prebijanja članova Dveri od strane SNS batinaša, iz vozila i džipova bez registracionih oznaka, gde policija je dala zvanično obrazloženje da nije nadležna ili da nije u mogućnosti jer „preuzimaju smenu“.


Stoga u atmosferi pravnog i fizičkog nasilja i progona neistomišljenika, odbornička grupa Dveri u Skupštini grada Čačka je donela odluku da se ne pojavi na svečanoj sednici i da podrži građanske proteste i opšti bojkot protiv nasilja, jer vreme nije za priče o lažnim uspesima i lažnim nagradama, posebno ne nagrada onima koji su zaslužni za sunovrat i propadanje Čačka i odlazak Čačana iz grada, već je vreme za preispitivanje odgovornih, zaustavljanje progona neistomišljenika i zaustavljanje svakog oblika nasilja.


 

Odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri u Skupštini grada Čačka


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.