Novosti

Omladina Dveri Beograd napravila akciju „Život iznad profita“

Info služba Dveri

Omladina Dveri Beograd napravila akciju „Život iznad profita“

Omladina GrO Dveri Beograd napravila je danas akciju pod nazivom „Život iznad profita“ na više lokacija u Beogradu.

Povod za akciju su sve učestalija stradanja građevinskih radnika na gradilištima širom Srbije. Radnici na gradilištima često nemaju adekvatnu zaštitnu opremu i zbog toga se dešavaju nezgode tokom rada, koje nažalost u mnogim slučajevima završe tragičnim ishodom.


„Tokom 2017. godine nastradalo je 39 radnika u Srbiji, a taj broj se povećao na čak 53 tokom 2018. godine. Do sada u 2019. godini stradalo je 9 radnika. Većina ovih radnika bili su građevinci, a uzrok nesreće su često bili neadekvatni uslovi za rad i rad bez zaštitne opreme“, poručili su omladinci Dveri.
Osim neadekvatnih uslova, mnogi radnici nisu prijavljeni, rade prekovremeno, ne dobijaju na vreme zaradu, a rade najteže fizičke poslove ne bi li prehranili porodicu.
Zaštitimo radnike u Srbiji, život mora biti iznad profita.


Omladinci su nosili transparent „Zaštitite radnike, život iznad profita“, a kako su najavili, tokom sledeće sedmice ova akcija će biti nastavljena.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.