Novosti

Osnovan Savez za Srbiju – Zvezdara

Osnovan Savez za Srbiju – Zvezdara

U mesnoj zajednici Lipov lad osnovan je u sredu Savez za Srbiju – Zvezdara. Savez je osnova od strane opštinskih predstavnika Srpskog pokreta Dveri, Stranke slobode i pravde, Udruženog sindikata Sloga, Demokratske stranke i Narodne stranke.

Osnivanju su prisustvovali kako članovi stranaka i drugih organizacija, tako i njihovi visoki funkcioneri.

U ime Srpskog pokreta Dveri okupljenima se obratio predsednik OO Dveri Zvezdara Ivan Grbić.


„Ja ću naglasiti jedan ključni razlog zbog čeka smo osnova Savez za Srbiju na nivou opštine Zvezdara. U pitanju je sloboda izbora. Danas u 21. veku 2019. godine mi praktično nemamo izbore u pravom smislu te reči. Neki ljudi glasaju, postoje nekakve forme i procedure, međutim izbori kao takvi ne postoje. Samo pravo da biraš i budeš biran ne znači ništa ukoliko nemaš pravo da slobodno biraš i budeš biran. Tek time bi se uspostavile neke norme i načela da bi demokratija mogla da zaživi“, rekao je Grbić.


Okupljenima se obratio i predsednik GrO Dveri Beograd Jugoslav Kiprijanović koji je rekao da postoji mnogo više stvari koje nas u Savezu na Zvezdari spaja nego onih koje nas razdvajaju i poručio da se nada da će na sledećim izborima na Zvezdari biti takav ishod da će se preuzeti vlast i vratiti građanima Zvezdare dostojanstven život.


Ivan Grbić je na kraju rekao da bi Savez učestovao ne nekim narednim izborima, mora biti zagarantovana sloboda izbora i sloboda medija i iskazao nadu da će ideje koje zastupa Savez na nivou Zvezdare moći da se predstave na nekim sledećim izborima na kojima bude nastupao.

 


Izvor: Savez za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.