Autorski tekstovi

Pismo Boška Obradovića predsedniku Ruske Federacije V. V. Putinu

Pismo Boška Obradovića predsedniku Ruske Federacije V. V. Putinu

Poštovani g. Predsedniče, koristim se prilikom da Vam poželim dobrodošlicu u Srbiju. To je istinsko osećanje većine građana Srbije jer u Vama lično i Ruskoj Federaciji imamo velikog prijatelja našeg naroda i države. Kada ovo kažem ne mislim samo na bogatu istoriju naših bratskih odnosa i savezništva, već pre svega na sadašnjost i budućnost odnosa Srbije i Rusije.

Mi nismo samo slovenska braća po zajedničkom poreklu, jeziku, veri, kulturi i istoriji, već i po zajedničkim tradicionalnim vrednostima i sudbini. Srbija u Rusiji treba da ima strateškog partnera broj 1 u međunarodnim odnosima, a posebno kada se tiče političke, ekonomske, kulturne i vojno-bezbednosne saradnje. Ovo strateško partnerstvo sa Rusijom kao jednom od najvećih svetskih sila danas prepoznaju mnogi svetski državnici od Kine, preko Evrope, do SAD, i savremeni međunarodni odnosi ne mogu se zamisliti bez Rusije i Vas lično kao lidera slobodoljubivog čovečanstva, poštovanja međunarodnog prava i ravnopravnosti među narodima.


Upravo vođen tim bratskim i prijateljskim osećanjima prema Ruskoj Federaciji, dužan sam da Vas obavestim o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi Vaš dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku vladajućem režimu a ne Srbiji. Nama je poznata ruska diplomatija koja se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, što duboko poštujemo, posebno jer mnoge zapadne države imaju nediplomatsku tradiciju mešanja u naša unutrašnja pitanja. Ali skrećemo Vašu pažnju na stranačku (a ne državnu) organizaciju mitinga podrške Vašem dolasku koji vladajuća stranka priprema kao kontramiting protestima opozicije koji traju već dva meseca u Beogradu, i time želi grubo da zloupotrebi Vaš dolazak i pozitivna osećanja većine građana Srbije prema Vama i Rusiji. I mnogi građani Srbije koji ne podržavaju aktuelnu vlast izašli bi da Vas pozdrave kada to ne bi bila manipulacija vladajućeg režima u dnevno-političke svrhe.  


Mi apsolutno stojimo na stanovištu da Srbija ne sme da postane član NATO niti da uvede sankcije Rusiji, jer bi to bilo protivno svim moralnim i istorijskim normama srpskog naroda i izazvalo bi veliki odijum u apsolutnoj većini našeg građanstva. To je uostalom jedini razlog zašto vladajući prozapadni režim u Srbiji to do sada nije učinio. Međutim, ovdašnjoj vlasti se ništa ne može verovati jer su oni spremni čak i da trguju sopstvenom zemljom i teritorijom, kao što to trenutno čini predsednik Srbije Aleksandar Vučić tajno pregovarajući o Kosovu i Metohiji bez znanja i saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije.


Ako povodom Vaše nove posete Srbiji deo protokola ne bude Vaše obraćanje Narodnoj skupštini Republike Srbije, onda budite uvereni da je jedini razlog to što aktuelna vlast želi da onemogući Vaš susret sa drugim političkim opcijama u Srbiji i istinom o Kosovu i Metohiji. Kao narodni poslanik javno Vas pozivam da budete moj gost u Narodnoj skupštini Republike Srbije i čujete šta na temu KiM misli ne samo opozicija oličena u Srpskom pokretu Dveri i Savezu za Srbiju već i Srpska pravoslavna crkva, srpska intelektualna elita i većina građana Srbije, a to je sve suprotno onome što o KiM misli i radi predsednik Srbije, koji očito i dalje smatra da je Krim Ukrajina a ne deo Ruske Federacije, kao što misli da KiM više nije Srbija već deo Velike Albanije.


Ja verujem da Vi ne možete pružiti podršku jednoj vlasti koja je spremna da se odrekne dela svoje državne teritorije, jer dobro znate šta za Srbiju, Evropu i Rusiju znači Kosovo i Metohija kao jedna od najznačajnijih hrišćanskih svetih zemalja. Ono što je Krim za Rusiju – mesto krštenja ruskog naroda – to je KiM za Srbiju.


Osećajući obavezu da Vam se obratim u ime velikog broja građana Srbije koji ne pripadaju aktuelnoj vlasti a vole Rusiju, veoma cene Vas lično i žele Vam istinsku dobrodošlicu, primite izraze mog najdubljeg poštovanja i želje da odnosi Srbije i Rusije u budućnosti budu podignuti na još viši nivo,U Beogradu,

O pravoslavnoj Novoj godini 2019,

 

Boško Obradović,

narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Komentari (11)

 1. Predrag Jovicic

  Pismo je fenomenalno, sadržajno, jasno, konkretno, direktno. Bravo Boško !

 2. Vladi ir

  ZNA SVE ON TO JAKO DOBRO, ja verujem. ,ozda nije diplomatski ,ali nece nam on to zameriti jer zna da su Sloveni neposredni ljudi a da ne pricam do cega nas je dovela "politicka korektnost" koje se i sam Putin gnusa i gadi.

 3. milutin

  PUTIN ZNA SVE I NE VERUJE NIKOME OD POLITICARA CAK SE TAKO ODNOSI I PREMA POJEDINIM CLANOVIMA NA POLOZAJIMA U SOPSTVENOJ ZEMLJI.PREMA TOME, NIKO OD POLITICARA PA NI OBRADOVIC NE TREBA I NE SME DA SE OBRACA PUTINU NA OVAKAV NACIN UOCI POSETE SRBIJI DOGOD SE BAVI POLITIKOM..NEKA srpski narod jednom iskreno pokaze sta misli i oseca prema Rusiji i Putinu bez mesanja politicara.a G. PUTIN TO ZNA I PRE SVEGA ZATO I DOLAZI U SRBIJU I TO NE PO PRVI PUT.Dobro dosao dragi prijatelju iz bratske Rusije SAM TVOJ DOLAZAK JE VEC DOVOLJNA SATISFAKCIJA ZA SVAKOG COVEKA U SRBIJI KOJI MISLI GLAVOM A OSE'A SRCEM

 4. Мића

  Добро, али мало преооштро.

 5. milan vucinic

  svaka cast Bosko!!rekao si mu samo istinu,da zna skim ima posla i da je Vucic i njegova koalicija na vlasti najveci izdajnik i pljackas svog naroda!!!u tebi i takvim istinoljubivim Srbima,ovaj narod vidi svoju buducnost i spas ove zemlje Srbije od zla i propasti!!!

 6. Јово Шкомац, илустратор и карикатуриста

  Господине Обрадовићу, Ви нисте послали писмо добродошлице председнику Путину, већ писмо опањкавања српске власти. Зар мислите да г. Путин нема дипломатску и обавештајну службу, него чека од неког опонента српске власти да га обавести о свему. Заиста се не разликујете од бивше жуте власти. Сада ми је јасније зашто се не дружите са росољубивом опозицијом, већ са прозападним слугама. Латини су казали: Сличан се сличном радује (Similis simili gaudet). Веома сте ме разочарали.

 7. Aleksandar Janković

  U potpunosti delim vaše mišljenje,gdinu Putinu svaka čast,a da budem nečiji pion ne dozvoljava mi intelekt i najteža ekonomska i bilo kakva druga situacija za mojih 49 godina,da bih pružio podršku Pretsedniku SNS...Samo slep ne vidi razliku između podrske Snsu,a ne Putinu...Nisam član nijedne političke strnke,samo slušam svoj UM...

 8. Radisav Jovanovic

  Svaka cast tako trba

 9. saša

  Obradoviću vi ste svetla tačka u napaćenoj Srbiji i svaka čast na vašoj istrajnosti i iskrenosti u borbi sa nečasnima,korumpiranim kriminalcima i mafiji koji vode ovu Srbiju .Nemogu da kažem državu jer ova tvorevina od *države* je produkt neodgovorne vlasti na čelo sa Vučićima ,,mafijom i korumpiranom bagrom i polupismenih podanika.

 10. ВЛАДО

  Наивно. Нажалост...Србија је потребна Русије да третира Запад...

 11. Aki

  Naravno da je Bosko svestan da je Putin izuzetno dobro obavesten o mitingu vlasti..Pismo Putinu je bila samo jos jedna od prilika da se iznese jasan politicki stav Dveri, koja je iskoriscena..Ovo je ujedno i moralan cin i tu nema nista lose.. Napred Dveri! Bravo Bosko!

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.