Насловна » Биографија председника

Биографија председника

bosko-nova

Бошко Обрадовић рођен је 23. августа 1976. године у Вранићима код Чачка. После завршене Гимназије у Чачку студирао је србистику на Филолошком факултету Универзитета у Београду, где је дипломирао 2002. године.

Аутор је дипломске студије „Милош Црњански и нови национализам” (Хришћанска мисао, Београд, 2005), за коју је добио награду „Милош Црњански” за најбољу књигу есеја објављену на српском језику у периоду 2003-2005.

Са још двоје студената Филолошког факултета 1999. покренуо је гласило студената србистике Двери српске, које је временом прерасло у један од водећих српских часописа за националну културу и друштвена питања, из чијег круга сарадника је 2003. формирано удружење грађана Српски сабор Двери.

Био је један је од уредника интернет презентације www.dverisrpske.com, главни уредник ТВ продукције ДВЕРИ СРПСКЕ, као и покретач и менаџер пројеката Сабора српске омладине, Српске мреже и Светосавске школе. Од 2011. члан је Старешинства ГГ Двери – за живот Србије, на чијој листи је је био кандидат за посланика на Републичким изборима 2012, носилац листе на локалним изборима у Чачку, где се од 2012. године налази као шеф одборничке групе Двери за живот Чачака, као највеће опозицоне одборничке групе у Скупштини Града Чачака.

На ванредним републичким изборима 2014. године био је носилац листе за републички парламент. На ванредним републичким изборима 2016. био је један од носилаца изборне листе Двери – Демократска странка Србије. Након избора, под његовим вођством, Двери први пут у историји улазе у Народну скупштину и формирају посланичку групу са седам народних посланика.

Бави се публицистиком и написао је више стотина ауторских  текстова, а у име Двери имао је више стотина наступа на трибинама и медијима широм света.

Његова збирка изабраних текстова под насловом „Српски завет – српско национално питање данас” доживела је три издања (Српски сабор Двери, 2007, 2008, 2010), а књига ”Српска унија” два издања (Catena mundi 2012, 2014). Трећа књига ”Српска десница – позиција српске књижевне деснице 30-тих година 20.века” објављена је 2015. године, такође у издању Catenе mundi.

Ожењен је и отац је четворо деце. Живи у Чачку. До ступања на дужност председника посланичке групе Двери у Народној скупштини Републике Србије, радио је у издавачкој кући Catena mundi д.о.о. на месту главног уредника издања.

 

bosko-obradovic-dveri-crveni-logo-2016-v2

 

На Оснивачкој скупштини, одржаној 27.јуна 2015. у Чачку, Бошко Обрадовић је изабран за првог Председника Српског покрета Двери консензусом гласова делегата из целе Србије.

– Активности и текстови председника

– Пишите председнику

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0