Naslovna » Pismo predsednika

Pismo predsednika

predsednik

Poštovani prijatelji,

Uslov svih uslova za političke promene u Srbiji je smena političkih generacija. Vreme je da odu oni koji su na političkoj sceni već 25 godina. Vreme je da dođu oni koji nikada nisu bili na vlasti, nemaju afere iza sebe, nisu kupili diplome… Oni koji će u politiku vratiti poštenje, moral, pravdu, rodoljublje i socijalnu solidarnost.

Da bi se ispunila pravda u Srbiji mora biti donet Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas. Svima onima koji ne mogu da dokažu poreklo svoje imovine ili su je stekli nezakonito – imovina mora biti oduzeta! Ne može da bude kao da ništa nije bilo! Ko je krao od naroda i države – mora da bude izveden pred lice pravde!

U našem društvu i državi porodica konačno mora doći na prvo mesto. U Vladi Republike Srbije nedostaje Ministarstvo za brigu o porodici. Borba protiv bele kuge mora postati državni prioritet broj 1. Svako novorođeno dete treba da postane vest dana. Sve socijalno ugrožene porodice treba da imaju državnu zaštitu. Niko ne sme da oduzima porodični dom onima koji su u dugovima. Niko u Srbiji ne sme da bude gladan, niti ostati bez struje ili vode.

Domaći ekonomski interes mora doći u prvi, a interesi stranaca u drugi plan. Srbiju moramo da zaposlimo u domaćoj privredi, a ne da svi postanemo jeftina radna snaga kod stranih gazda. Onaj ko radi šest dana u nedelji ne sme živeti na granici siromaštva. Moramo zaustaviti rasprodaju naših prirodnih i privrednih bogatstava. Moramo ojačati domaće banke. Moramo obnoviti poljoprivredno-industrijske kombinate i zadruge. Moramo podržati porodične firme. Naša proizvodnja, naša trgovina i naš potrošač su naše ekonomske svetinje.

Nema života bez slobode. Nema naroda bez rodoljublja. Nema države bez patriotizma. Odanost prema svojoj Otadžbini znači ljubav prema našoj deci, selu, privredi, zdravlju, prosveti, sportu, vojsci, kulturi… Da budemo svoji na svome, da branimo ono što je naše, da volimo sve što je plemenito kod drugih, da se ne stidimo sebe, da se ponosimo svojim narodom i državom.

Da ova država ponovo bude naša!
Da vratimo narodu državu!
Da vratimo život u svoje ruke!

 

Boško Obradović
Predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+1