Novosti

Početak kraja SNS-SVM  vlasti u Subotici

Početak kraja SNS-SVM vlasti u Subotici

Izbori za savete mesnih zajednice koji su održani u nedelju (07.07.2019.godine) pokazali su da su građani Subotice duboko nezadovoljni vlašću koalicije SNS-SVM i da su poslušali poziv na bojkot od strane Srpskog pokreta Dveri u Subotici kao i od ostalih opozicionih stranaka u Subotici. Uprkos likovanju vlasti zbog navodne pobede i osvojene vlasti u, kako kažu, 35 od 37 mesnih zajednica, činjenice se ipak ne mogu sakriti, a one su sledeće.

Na ovim izborima je učestvovalo 6 stranaka, koalicija ili grupa građana, dok ih je na prošlim izborima za mesne zajednice, održanim u julu 2015. godine, učestvovalo 17. To je 65% manje nego na prošlim izborima. Čak u 22 od 37 mesnih zajednica bila je prijavljena samo jedna izborna lista i to lista SNS-SVM i tu naravno nije bilo ni mogućnosti bilo kakvog izbora. Da je u bilo kojoj mesnoj zajednici od tih 22, izašao i samo jedan glasač oni bi odneli pobedu.


Čemu onda  radovanje SNS-a sa rezultatima izbora?


Izbori na kojima nije bilo „izbora“ vraća nas u vreme jednopartijskog sistema što bi naprednjaci jako želeli.


Na izbore je izašlo oko 22000 glasača ( 17% od ukupno upisanih birača) što je za  30% manje nego što ih je izašlo na izbore 2015.godine, kada je izašlo oko 31000 glasača. Takođe primetan je i drastičan pad broja glasova koji su dobili SNS i SVM. Budući da su na ovim izborima dobili oko 88% mandata, to znači da su zajedno dobili oko 19000 glasova. To je za  20% manje glasova nego što su dobili na izborima 2015 godine (tada su dobili oko 24000) i za čak 41% manje nego što su dobili na poslednjim lokalnim izborima 2016.godine (oko 32500 glasova). I pored jake medijske kampanje, koja je i u vreme izborne tišine bila aktivna, ucenama ljudi zaposlenih preko stranke, kupovanju glasova i sl., nisu uspeli da izvedu  13500 svojih glasača od pre tri godine. Upoređenja radi 13500 glasova na prošlim lokalnim izborima donosilo je oko 18 mandata odnosno odborničkih mesta u Skupštini Subotice.


Dveri Subotice smatraju da je ovo jalova pobeda koalicije SNS-SVM i da je ovo početak kraja njihove vlasti. I pored medijskog mraka počelo je da se osipa biračko telo SNS-a i SVM-a, jer sve manje građana Subotice i meštana naših mesnih zajednica veruje u njihove laži.

 


GrO Dveri Subotica


 


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.