Novosti

Dveri podržavaju peticiju za opoziv Muamera Zukorlića

Dveri podržavaju peticiju za opoziv Muamera Zukorlića

Srpski pokret Dveri podržava potpisivanje peticije, koju je pokrenuo predsednik Odbora za visoko obrazovanje SANU, Dušan Teodorović, a za opoziv Muamera Zukorlića na mesto predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Srpski pokret Dveri se od početka, apsolutno protivi postavljanju bivšeg muftije za predsednika ovako važnog odbora. Razloge zbog kojih smatramo da Zukorlić nije pravo rešenje, a još manje ozbiljan kadar za tu funkciju, možete pročitati u već objavljenom autorskom tekstu, narodnog poslanika Dveri, Srđana Noga. A koliko bivši muftija poštuje i državu Srbiju i himnu naše države, možete pogledati u sledećem videu, koji se nalazi na zvaničnoj FB stranici Srpskog pokreta Dveri:  
 

Tekst peticije

Peticija za opoziv Muamera Zukorlića sa mesta Predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije Izborom Muamera Zukorlića na mesto Predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije poniženi su naučnici, profesori, asistenti, nastavnici, inženjeri, informatičari i svi građani Srbije. Postavljanjem dogmatski školovanog verskog vođe, stručnjaka za šerijatsko pravo na mesto koje podrazumeva dokazane naučne i pedagoške kvalitete, sposobnost komuniciranja sa međunarodnom naučnom zajednicom i viziju modernog sveta, zaustavlja se naučni i tehnološki razvoj Srbije, poništava njen kulturni identitet i Srbija se udaljava od savremenog sveta. Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić je jeftinim političkim dogovorom sa Muamerom Zukorlićem  odstupio od svih predizbornih obećanja i nastavio sa izgradnjom nedemokratskog sistema u Srbiji.

Mi, naučnici, profesori, asistenti, nastavnici, inženjeri, informatičari i građani Srbije koji želimo modernu i evropsku Srbiju iz koje će mladi, najobrazovaniji i najškolovaniji prestati da odlaze zahtevamo: Javno izvinjenje Aleksandra Vučića zbog ponižavanja svih građana Srbije. Novu odluku Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije kojom se Muamer Zukorlić smenjuje sa mesta predsednika Odbora.

Srpski pokret Dveri poziva sve svoje članove i simpatizere da potpišu peticiju za opoziv Muamera Zukorlića na mesto predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.  

[button link="http://www.peticije24.com/149542" bg_color="#2d87cc" window="yes"]Potpišite peticiju[/button]
  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   podrska-peticiji-protiv-zukorlica-2016-FB   

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.