Novosti

Političko suđenje odborniku Dveri – postajemo li Severna Koreja?

Jutub Parlamenta

Političko suđenje odborniku Dveri – postajemo li Severna Koreja?

Predsednik odborničke grupe Dveri u Čačku, po izjavama vlasti, dobio 4 meseca zatvora odnosno uslovnu kaznu zbog, verovali ili ne, BACANjA PAPIRA na predsedavajućeg u skupštini grada. Da je ovo očigledno političko suđenje govori i to što je vlast prenela medijima ishod suđenja, a da optuženi presudu još nije ni dobio.

Dakle, kada predsednik najveće opozicione grupe u jednom gradu, iz revolta zbog uskraćivanja prava opoziciji da govori, baci skupštinske materijale – dakle običan papir, na predsedavajućeg, postupak se vodi po hitnom postupku i presuda ekspresno stiže i biva objavljena u medijima i pre nego što je došla do optuženog. A kada treba rešiti ubistvo Olivera Ivanovića, privesti pravdi one koji su opljačkali ovu zemlju u privatizacijama, uhapsiti i kazniti one koji su tukli novinare na inauguraciji predsednika – onda tog istog sudstva nema nigde.
Pitamo javnost da li se to u Srbiju polako vraćaju politička suđenja i šta je sledeće – da nas hapse zato što smo kritikovali vlast? Mogu i to da pokušaju, ali neka znaju da nas ni to neće sprečiti da govorimo ono što mislimo i da kritikujemo ono što uništava našu zemlju.


Takođe, budući da presuda nije pravosnažna i da će biti uložena žalba na prvostepenu presudu, neshvatljivo je da mediji istu komentarišu na takav način čime ugrožavaju dalji tok sudskog procesa.


 

Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.