Novosti

Poslanici Dveri na protestima širom Srbije

Poslanici Dveri na protestima širom Srbije

U gradovima širom Srbije danas je obeleženo šest meseci od početka protesta 1 od 5 miliona u Beogradu, a govornici su bili i narodni poslanici Dveri.

Boško Obradović, koji je govorio na protestu u Kragujevcu rekao je da ovih šest meseci istrajne borbe pokazuju da građani i opozicija mogu mnogo toga da promene kada se udruže. "Uspeli smo mnogo za šest meseci. Pokazali smo hrabrost i istrajnost i uspećemo ako među nama istraje jedinstvo. Danas smo ovde pod sloganom normalno jer jedino što tražimo šest meseci jeste normalnost. Tražimo normalne medije, normalne izbore, normalan parlament, normalan život." – rekao je lider Dveri.


On je istakao da su ovi protesti dali rezultate i da su smenili Jutku, Simonovića, Babića i Dijanu Hrkalović. "I naterali su vlast da bar govori o određenim temama. Ovi protesti naterali su i međunarodnu zajedicu da vidi situaciju u Srbiji i da imamo izveštaje Fridom hausa i Evropske komisije koji potvrđuju da su u pravu."


Obradović je istakao da ako izbori ne budu fer i pošteni na njima neće učestvovati i rekao da je opozicija prihvatila dokumente Stručnog tima i da su ti dokumenti "platforma za razgovore".
Marija Janjušević obratila se Novosađanima i istakla da je građanima ugroženo elementarno pravo na pristojan život i rad, na objektivno izveštavanje, na nezavisno sudstvo i da to sad vidi i ceo svet. "Dok to ne rešimo, nemamo pravo da insistiramo na drugim temama, na međusobnim razlikama i ideologijama. Zato pozivam sve još jednom da budemo odgovorni prema građanima i svojim porodicama, dosledni i naposletku oprezni – jer sprega politike i kriminala na vlasti se neće predati lako, bez podmukle borbe i gubitničkog ropca, a ranjena zver je najopasnija." - rekla je ona.
Dragan Vesović obratio se Čačanima rečima da smo sa uvođenjem višepartizma mislili da smo se oslobodili jednoumlja. "Dvadesetdevet godina nakon toga umesto demokratije imamo autokratiju."- rekao je Vesović. On je na kraju zaključio da to da li će "naši sinovi i kćeri nastaviti da odlaze u kolonama zavisi od nas samih" i da je potrebno vršiti pritisak na vlast jer to daje rezultate.

 


Info služba DveriSvi govori na:

·         protestu u Kragujevcu

·         protestu u Novom Sadu

·         protestu u Čačku


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.