Novosti

Poslanici Dveri sprečili prinudno iseljenje porodice na Dedinju

Poslanici Dveri sprečili prinudno iseljenje porodice na Dedinju

Narodni poslanici Dveri odbranili su samohranu majku Julijanu Terek od iseljenja, a u guranju sa policijom, narodni poslanik Srđan Nogo, oboren je na zemlju.


Narodni poslanici srpskog pokreta Dveri, Marija Janjušević i Srđan Nogo sprečili su juče izbacivanje samohrane majke i njenog sina studenta iz njihovog doma u ulici Vile Ravijojle bb na Dedinju, u kojem porodica živi već 27 godina.


Sudski izvršitelji pokušali su nasilno, uz pomoć čitavog kordona policije, da izbace porodicu, ali posle višesatnog otpora narodnih poslanika i okupljenih građana, odustali su od te namere, sa najavom da će opet doći u ponedeljak.


 „Ono što je najvažnije je da ljudi shvate da je ovo postala naša svakodnevica. Ovo će se svakog dana dešavati širom Beograda. Zaista više nemam reči kako da sve ovo opišem, na koji način da ljude probudimo da shvate šta se dešava, da se osvrnu oko sebe. Ovo se dešava sada možda još negde na drugom kraju Beograda, gde mi nismo stigli da pomognemo“ –  izjavila je narodni poslanik Marija Janjušević, koja je sve vreme bila na licu mesta i branila porodicu od izbacivanja na ulicu.


Takođe, ona je izjavila da će pozvati sve svoje kolege iz Skupštine da zajedno naprave Zakon o ličnom bankrotu.


 


Narodni poslanik Srđan Nogo je rekao da opština ima mogućnosti i načina da reši tu situaciju, ali da prosto nije bilo želje i volje. Dodao je da neko želi da iskoristi šta mu sadašnji Zakon o izvršenju i obezbeđenju pruža i da na taj način dođe do ekskluzivne lokacije na Dedinju.


„Država ne treba da proizvodi i stvara beskućnike i ne može da izbacuje ljude bez posledica. Opština ne predstavlja na tačan način činjenično stanje i postoje određene obaveze u međunarodnim ugovorima koje je država ratifikovala, a koji se odnose na to da država ne može bezrazložno da podiže kirije, što je ovde bio slučaj i tako je nastao sporni dug. Porodica živi u umetničkom ateljeu i oni tu i rade i borave.


 


U onom trenutku kad su pravo i pravda u sukobu, pravo mora da se prilagodi pravdi. Ljudski život i dostojanstvo važnije je od bilo čijeg ekonomskog interesa“ – zaključio je Nogo.


Posle nekoliko sati borbe, poslanici srpskog pokreta Dveri uspeli su da odlože izbacivanje dvočlane porodice na ulicu za ponedeljak i najavili su da će i tada dođi da spreče sudske izvršitelje u njihovoj nameri.


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.